rolniki123456 Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Witam serdecznie,W tym roku, jakby to było mało, nawiedziły mnie straszne straty w kukurydzy na ziarno, ogromnie duża ilość została połamana przez wiatry oraz opady.Czy Wasza kukurydza wytrzymała? Jakie mieliście odmiany?A może też zanotowaliście połamania, że nie można było zebrać?Liczę na edukacyjne odpowiedzi. Quote
pawel7991 Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Jakieś 5ha leżało, z czego połowa tak całkiem że do kolan sięgała. Ale to odmiany kiszonkwe. Na ziarno stała w całości, odmiana Gallery Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Plon może i niezły, ale ziarno mokre. Quote
Vademecum Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 Słyszałem, że abo sypała kuku w tym roku. Quote
Sołtys Michał Posted December 9, 2020 Report Posted December 9, 2020 U mnie nie było źle, ale mokro. I to bardzo. Cena poszła w związku z tym w dół. Quote
Recommended Posts