Jan-ros77 Posted February 15, 2012 Report Posted February 15, 2012 Ostatnio pisałem o przydomowych elektrowniach wiatrowych...Buszując po internecie natknąłem się na artykuł w którym przeczytałem o zmianach jakie nastąpią... M. in. proponuje się zniesienie obowiązku wykupu przez zakłady energetyczne energii ze źródeł odnawialnych, nie będzie też gwarantowanej minimalnej ceny wykupu tej energii...Do tego wartość certyfikatów spadnie o ok. 30%...Szkoda, widać "lepiej" tworzyć te jądrowe niż rozwijać tą odnawialną... Quote
Kronel Posted February 15, 2012 Report Posted February 15, 2012 Ja tam jestem zdania że lepiej postawić jedna dużą elektrownię atomową niż 1000 wiatraków. U nas 2 takie postawili i szpecą karajobraz. Jak stawiali linię wysokiego napięcia to wszyscy nażekali że będzie paskudzić widok, to samo odnosnie stacji gsm, ale wiatraki się wszystkim podobają. Quote
muzyk Posted February 15, 2012 Report Posted February 15, 2012 FERGUSON nie bardzo rozumiem twojego posta jedno zaprzecza drugiemu pisz jaśniej.Co do elektrowni atomowej to ja jednak nie chciał bym mieszkać w bliskim sąsiedztwie. Quote
Jan-ros77 Posted February 16, 2012 Author Report Posted February 16, 2012 Ja raczej też nie...tam gdzie one mają powstać przecież ludzie się buntują, ale nie sądzę żeby coś wywalczyli bo jeśli ma powstać to powstanie...A jednak byłbym za tymi odnawialnymi... są bezpieczniejsze dla środowiska i są praktycznie niewyczerpalne Quote
devito Posted June 25, 2012 Report Posted June 25, 2012 Całe czechy są zastawione ogniwami słonecznymi Niemcy to samo zamiast pole obsiewać zaczniemy na nim zakładac panele. Może to jest interes na wszelki wypadek trzeba kupic troche ziemi na stoku południowym Quote
devito Posted February 21, 2013 Report Posted February 21, 2013 wrzucam 2 ciekawe artykuły 60 tyś osób z branży biomasy zostanie bez pracy. Poszukujemy osób do pomocy i do wsparcia naszego krzyku rozpaczy. Nasze państwo znów narozrabiało obiecali żeby zająć się biomasą kupić maszyny i urządzenia bo to temat przyszłości a teraz nas zamykają. Nasze dzieci nie będą miały co jeść. P O M O C Y !!!!!! http://www.lasypolskie.pl/news-7648.htmlTu jest opis co może przydać się rolnikom http://www.zielonysztandar.com/2013/02/odnawialne-zrodla-energii-szansa-rozwoju-rolnictwa-rynku-pracy-i-gospodarki/ Quote
Recommended Posts