Jump to content

Nowelizacja prawa energetycznego i ustawy o odnawialnych źródłach energii

Recommended Posts

Posted

Ostatnio pisałem o przydomowych elektrowniach wiatrowych...Buszując po internecie natknąłem się na artykuł w którym przeczytałem o zmianach jakie nastąpią...

M. in. proponuje się zniesienie obowiązku wykupu przez zakłady energetyczne energii ze źródeł odnawialnych, nie będzie też gwarantowanej minimalnej ceny wykupu tej energii...

Do tego wartość certyfikatów spadnie o ok. 30%...Szkoda, widać "lepiej" tworzyć te jądrowe niż rozwijać tą odnawialną...

Posted
Ja tam jestem zdania że lepiej postawić jedna dużą elektrownię atomową niż 1000 wiatraków. U nas 2 takie postawili i szpecą karajobraz. Jak stawiali linię wysokiego napięcia to wszyscy nażekali że będzie paskudzić widok, to samo odnosnie stacji gsm, ale wiatraki się wszystkim podobają.
Posted
Ja raczej też nie...tam gdzie one mają powstać przecież ludzie się buntują, ale nie sądzę żeby coś wywalczyli bo jeśli ma powstać to powstanie...A jednak byłbym za tymi odnawialnymi... są bezpieczniejsze dla środowiska i są praktycznie niewyczerpalne
  • 4 months later...
Posted

Całe czechy są zastawione ogniwami słonecznymi Niemcy to samo zamiast pole obsiewać zaczniemy na nim zakładac panele. Może to jest interes na wszelki wypadek trzeba kupic troche ziemi na stoku południowym

• 7 months later...
Posted

wrzucam 2 ciekawe artykuły 60 tyś osób z branży biomasy zostanie bez pracy.

Poszukujemy osób do pomocy i do wsparcia naszego krzyku rozpaczy. Nasze państwo znów narozrabiało

obiecali żeby zająć się biomasą kupić maszyny i urządzenia bo to temat przyszłości

a teraz nas zamykają. Nasze dzieci nie będą miały co jeść. P O M O C Y !!!!!!

http://www.lasypolskie.pl/news-7648.html

Tu jest opis co może przydać się rolnikom

http://www.zielonysztandar.com/2013/02/odnawialne-zrodla-energii-szansa-rozwoju-rolnictwa-rynku-pracy-i-gospodarki/