Skocz do zawartości

Zdjęcie

MF Massey Ferguson 698

mf massey ferguson 698 MF 698 Massey Ferguson 698 mf 698 mf 698 4x4 ciągnik rolniczy ciągnik traktor

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Damian5364

Damian5364

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 10 grudzień 2020 - 12:40

siema mam kilka pytań/problemów związanych z moim mf 698

1.prosiłbym o zdjęcia/pdf lub inny plik zawierający całą instrukcję obsługi w języku polskim lub w ostateczności w angielskim

2.aby zapalić mojego mf potrzeba sporo czasu (ok 2min), muszę grzać świece i wgl, ciekaw jestem czy tylko u mnie tak jest i czy inni posiadacze tego traktora mają tak samo oraz czy tak długie i trudne zapalanie jest spowodowane uszkodzoną świecą płomieniową.

3. między nogami mamy 3 dźwignie: 

-pierwsza od lewej strony służy  zmiany biegów               -druga żółw i zając                                          -a co robi trzecia ?

4. mojego MF 698 4x4 kupiłem niedawno i jako że nie zapoznałem się jeszcze z ciągnikiem chciałbym się o nim czegoś dowiedzieć zanim coś zepsuję i chodzi mi tylko i wyłącznie o pozycję operatora czyli co robią wszelkie przyciski, wajchy i dźwignie które znajdują się w kabinie oraz to czego nie robić i co powinienem robić w trakcie pracy oraz transportu.

Chciałbym również się dowiedzieć jakie siedzenie do niego pasuje (lub jak je naprawić bo w moim opadło na dół i w ogóle nie amortyzuje) oraz jaki górny zaczep pasuje od innych ciągników bo w internecie nie mogę znaleźć zaczepu od tego modelu wydaje mi się że one były robione uniwersalne do danych serii mf ale nie wiem jaki będzie pasował do mojego

(sorry za jakość zdjęcia ale strona nie pozwala wstawić większego-->lepszego pliku )

Załączone pliki

• 0

#2 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 10 grudzień 2020 - 16:17

fajna doładowana czwóreczka, ale niewiesz co kupiłeś z tego co piszesz i możesz mieć ciężko. Jest to żadki model w polsce i z częściami nie będzie ciekawo cenowo. powinienneś sprawdzić cisnienie na cylindrach, wtryski do serwisu, sprawdzić pompe. , swiece pewnie plomieniową, a zeczepu pewnie nie znajdziesz. mozesz dorobić na wzor lżejszej serii
  • 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: mf, massey ferguson, 698, MF 698, Massey Ferguson 698, mf 698, mf 698 4x4, ciągnik rolniczy, ciągnik, traktor

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych