Vademecum Posted December 16, 2020 Report Posted December 16, 2020 Sprzedam PK 30 - 50 ton/h. Wysokość całkowita 9 m.Kupiłem wyposażenie młyna, gdzie były 3 takie podnośniki i jeden mi zbywa.Osobiście demontowałem, są kompletne, a napęd jest przez motoreduktor nie paski klinowe jakich na olx wiele. Quote
Vademecum Posted December 16, 2020 Author Report Posted December 16, 2020 mam też zbyteczną wialnie wibracyjną, przywiozłem większą i ta mi zbywa. Quote
Vademecum Posted December 16, 2020 Author Report Posted December 16, 2020 W pakiecie wziolem rozdrabniacz walcowy, spomasz , walce pełne - 300 kg. Nacinane jak w mlewniku , a napęd kołami zębatymi o różnej srednicy co daje efekt rozcierania - Gniotownik sipma został zbudowany na ten wzór, ale w niczym niedorównuje tej maszynie. W młynie ten mały mlewnik miał zadanie rozdrabniać połówki zyta - pszenicy, które były kierowane do otrąb. Trzeba dorobić zasyp i odejście do worka. Rozdrabniacz ten jest zamontowany na nóżkach i podawany i odbierany materiał był podnośnikami kubełkowymi. Quote
Vademecum Posted December 16, 2020 Author Report Posted December 16, 2020 w młynie zbywają jeszcze mlewniki 80 - 100 podwójne po 4 walce. setka waży 3 tony, jeden taki już jest u mnie i bedzie zamontowany na oryginalnej pędni młyńskiej. Quote
Vademecum Posted December 16, 2020 Author Report Posted December 16, 2020 jest jeszcze PK 20 podwójny, około 10 - 14 metrów Quote
Vademecum Posted December 16, 2020 Author Report Posted December 16, 2020 są jeszczw rzutniki otrąb 2 szt. , waga porcjowa młyńska 50 albo 100 kg, jedną zostawiam sobie. Quote
Recommended Posts