Robert ;-) Posted January 29, 2021 Posted January 29, 2021 Poszukuję takiego sprzętu jak na foto, jeśli ktoś ma,a mu zbędne ,chętnie odkupie ,najlpeij z mazowieckiego jeśli dalej to wysyłka Quote
DuzyGrzegorz Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Jeżeli potrzebny Ci incydentalnie to mogę użyczyć. Rzadko używam, ale wyki czy grochu od owsa niczym innym nie oddzielę. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted February 5, 2021 Author Posted February 5, 2021 Cześć Grzegorz mam już zaklepaną ,tylko musze jechać odebrać,czyli mówisz że do tego celu co ja potrzebuje sie nadaje ,a ja chce od owsa oddzielić peluszke i może kiedyś wyke od żyta Quote
DuzyGrzegorz Posted February 5, 2021 Posted February 5, 2021 Bardzo dobrze się nadaje, ale mieszanka musi być czysta, a nawet bardzo czysta. Ja daję na żmijkę po młynku i żmijce poziomej. Ta pozioma to zwykły podajnik ślimakowy, z tym że obudowa ślimaka jest zrobiona z sita. Mam o średnicy otworów 3 i 5 mm i 2 m długości sita. Wszystkie drobne nasionka i inne zanieczyszczenia zostają odsiane i blokują rozpędzania się okrągłych nasion. Najdrobniejsze które można na żmijce odebrać to rzepak od np. żyta. Ważne any żmijka nie była pordzewiała bo nie będzie działać jak należy. Pozdrawiam! Robert ;-) 1 Quote
Dariusz12322211 Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 Poszukaj takiej żmijki na tym serwisie ogłoszeniowym Quote
Recommended Posts