pawlak112 Posted February 1, 2021 Report Posted February 1, 2021 Witam, ile zapłace za pole rolne 15 ar ? Quote
Vademecum Posted February 1, 2021 Report Posted February 1, 2021 tyle, jak dobry jesteś w negocjacjach Quote
Jaga Posted February 1, 2021 Report Posted February 1, 2021 Kawałek ziemi -kawałkowi ziemi nierówny. Przypuszczam, że ów ziemia leży w rejonach budowlanych... Gdyby było inaczej za taki skrawek nikt by nie dał więcej jak 2 tys., jeśli w grę wchodzi opcja pierwsza, może to być 40 tys i więcej. Quote
pawel7991 Posted February 1, 2021 Report Posted February 1, 2021 Od 3 do 15 tys. takie ceny u mnie w promieniu 30 km. Wszystko zależy od położenia. Quote
pawlak112 Posted February 2, 2021 Author Report Posted February 2, 2021 Od 3 do 15 tys. takie ceny u mnie w promieniu 30 km. Wszystko zależy od położenia.Jestem z podkarpacia , pow. jarosławski Quote
Jaga Posted February 2, 2021 Report Posted February 2, 2021 Musisz kolego podać więcej informacji. Jaka klasa ziemi, jak daleko do drogi, prądu, sklepu, gminy, miasta... Zagospodarowanie terenu wokół. Jeśli jest to skrawek pola, pośrodku niczego to ok 2 tys. Patrz średnią cenę hektara w podkarpackim. Jeśli ziemia jest potencjalnie budowlana lub ma inne atuty, to więcej. Patrz średnia cenę ziemi rolnej i rolno-budowlanej w województwie. Quote
schabowy Posted February 2, 2021 Report Posted February 2, 2021 Powierzchnia 0.15 ha to trochę mało. Ja kupowałem takie działki tylko w sytuacji, gdy ANR (zwał jak zwał) sprzedawał obszary otoczone moją działką. Robiłem to trochę żeby nie mieć dziur, ale przede wszystkim żeby uniknąć tego, że nowy właściciel występuje o wpisanie prawa przejazdu do ksiąg i robi sobie drogę, albo ciągnie rury/kable przez mój teren. Także podejrzewam że pytanie jest o teren nadający się na siedlisko/odrolnienie. A jak ktoś sprzedaje taki teren, to zwykle wie co ma i cena to uwzględnia. Zawsze można sobie pooglądać ceny wywoławcze działek z danego terenu, tu:https://www.kowr.gov.pl/nieruchomosci/oferty Quote
Recommended Posts