Jump to content

Recommended Posts

Posted
Kawałek ziemi -kawałkowi ziemi nierówny. Przypuszczam, że ów ziemia leży w rejonach budowlanych... Gdyby było inaczej za taki skrawek nikt by nie dał więcej jak 2 tys., jeśli w grę wchodzi opcja pierwsza, może to być 40 tys i więcej.
Posted
Musisz kolego podać więcej informacji. Jaka klasa ziemi, jak daleko do drogi, prądu, sklepu, gminy, miasta... Zagospodarowanie terenu wokół. Jeśli jest to skrawek pola, pośrodku niczego to ok 2 tys. Patrz średnią cenę hektara w podkarpackim. Jeśli ziemia jest potencjalnie budowlana lub ma inne atuty, to więcej. Patrz średnia cenę ziemi rolnej i rolno-budowlanej w województwie.
Posted

Powierzchnia 0.15 ha to trochę mało. Ja kupowałem takie działki tylko w sytuacji, gdy ANR (zwał jak zwał) sprzedawał obszary otoczone moją działką. Robiłem to trochę żeby nie mieć dziur, ale przede wszystkim żeby uniknąć tego, że nowy właściciel występuje o wpisanie prawa przejazdu do ksiąg i robi sobie drogę, albo ciągnie rury/kable przez mój teren.

Także podejrzewam że pytanie jest o teren nadający się na siedlisko/odrolnienie. A jak ktoś sprzedaje taki teren, to zwykle wie co ma i cena to uwzględnia.

Zawsze można sobie pooglądać ceny wywoławcze działek z danego terenu, tu:

https://www.kowr.gov.pl/nieruchomosci/oferty