klaudiakkk22 Posted February 8, 2021 Posted February 8, 2021 Witajcie. Macie jakieś doświadczenia z uprawą plantacji borówki? Konkretnie interesuje mnie borówka amerykańska patriot. Czy jest bardziej opłacalna niż na przykład uprawa truskawek? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi Quote
marek258 Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 Borówka jest marudna jeśli chodzi o zmianę pH gleby i nawodnienie. Musisz dbać, żeby zawsze miała wilgoć. Moje krzaczki zabezpieczałem korą i podlewałem cieczą roboczą rozrobioną ze środkiem florahumus. U mnie ogólnie krucho z wodą w regionie, więc muszę dbać jak mogę. Ale woda przy borówkach to podstawa. Quote
Vademecum Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 a dziś usłyszałem w radio , że polska jest największym producentem borówki amerykańskiej i ponoć nawet twierdzą , że borówka polska. Quote
Sołtys Michał Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Może być, jak widać nawet USA podbijamy Quote
Vademecum Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 albo zawłaszczamy sobie ich borówke dobrze byłoby w czymś konkretnym dorównać lepszym, bogatszym narodom, u nas jest czas marazmu. Quote
Sołtys Michał Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 Masz racje, jest marazm choć ludzie bardzo się starają żeby rozruszać rolnictwo. nawet, a może przede wszystkim w skali makro. Najważniejsze, że większosć Polaków zrozumiała, że trzeba u swojego kupować. Quote
Recommended Posts