Jump to content

Recommended Posts

Posted

Prozaiczna sprawa, dziś się dowiedziałam, że jeśli umowa najmu jest na czas określony i nie ma dodatkowych zapisów to nie mogę jej rozwiązać przed terminem. J

Ostatnio rownież staramy się w firmie optymalizować podatki:

http://nakonto.com.pl/?p=60

Z uwagi na spore koszta w firmie i jednoczesnie zmniejszenie ilości zamówień firmowych.... 

Posted

Art.  673 Kc.
...
§  3.  Jeżeli czas trwania najmu jest oznaczony, zarówno wynajmujący, jak i najemca mogą wypowiedzieć najem w wypadkach określonych w umowie.

Umowę najmu można rozwiązać. Było tak zarówno przed pandemią i tak jest teraz.

Pozdrawiam!

Posted

w mojej gminie idzie sprawniej niż przed pandemią, wszystko załatwiam na telefon, bez kolejki. Pani w korytarzu weryfikuje dokumenty i sama odnosi na dziennik podawczy.

W krakowie pod urzędami postawili paczkomaty i przez nie idzie korespondencja, natomiast jak czegoś niewiesz to padaka bo pod telefenem zero kompetencji, Pani w portierni ma probkem z odrużnieniem druków. W skarbowce nawet 5 dni kwarantanny mają dokumenty.

Małe gminy latwiej sie organizują , jak chcą. Sprawy zalatwiem w trzech gminach i ròżnice są w organizacji. Osobiście nie narzekam.