Jump to content

Recommended Posts

Posted

Planuję kupić Nowy rozrzutnik obornika 12/14 ton jedno osiowy, adapter pionowy. Nie jestem pewien jaką firmę wybrać.

Przeglądałem oferty kilku firm między innymi Joskin, Pichon, Euromilk, Jeantil. Co sądzicie o rozrzutnikach tych firm, może polecacie jakieś inne ?

Głównie interesują mnie rozrzutniki zagraniczne. ale może jakiś polski jest godny polecenia ?

Posted

Mam ciągnik ponad 170 KM około 100 sztuk bydła wszystko na płytkiej ściółce, po prostu potrzebny mi większy rozrzutnik aby wytrzymał ładnych pare lat i chce kupić coś dobrego :P

Posted
a, to teraz jest uzasadnienie. Wiesz, z polskich dobrych to masz 6 ton na tandemie, ale wałki poziome. masz dokładność, ale jeździsz przejazd obok przejazdu. Ładny kupisz poniżej 10 tysi. z tanich miałbyś 11 ton ruski DTR nie zĺy. fortsznit też dobry. z zachodnich to tak jak pisałeś Joskin,Jeantil. ale to już są wydatki kilkudziesięciu tysi.
Posted

Mam rozrzutnik Dangreville 10 ton, mówię szukam nowej maszyny około 12/14 ton zachodzniej dobrej i która wybrać Joskin, Pichon, Jeantil, ceny ich są podobne który polecacie, może jakieś inne firmy.

Posted
Według mnie przy jednej osi jest za duży nacisk na zaczep i łatwiej się zapada w podmokłym terenie. Znajomy ma Unnie Tytan 13, rocznie jakieś ponad sto rozrzutkików wywozi i póki co większych awarii nie było. Wiadomo jak kamień się trafi to w każdym adapter ucierpi, ponadto wytarły się prowadzenia od tylnej burty i guma pod zaczepem była już całkiem do wymiany. Chodzi z ciągnikiem 115km, większy 160km nawet go nie czuje. Z zachodnich wiadomo, Joskin i Fliegl, tych w okolicy sporo jeździ
  • 3 weeks later...
  • 8 months later...
Posted

Ja w tamtym roku zakupiłem rozrzutnik obornika od polskiego producenta. Jestem bardzo z niego zadowolony,  bo działa bezproblemowo i kupiłem go po dobrej cenie. Ów producent nazywa się P.P.H.U. A-LIMA-BIS, który ma siedzibę w Środzie Wielkopolskiej przy ul. 27 Grudnia 5. Zdecydowanie mogę również polecić od niego, ścielarkę, wozy paszowe i przyczepy skorupowe. Mam to wszystko i także się świetnie spisuje. Do innych maszyn kupuję tam części zamienne i muszę przyznać, że są wysokiej jakości. Producent również oferuje serwis sprzętu rolniczego, aczkolwiek nie musiałem z tego korzystać. Zdecydowanie to firma godna polecenia.