Diegodr Posted February 22, 2021 Report Posted February 22, 2021 Planuję kupić Nowy rozrzutnik obornika 12/14 ton jedno osiowy, adapter pionowy. Nie jestem pewien jaką firmę wybrać.Przeglądałem oferty kilku firm między innymi Joskin, Pichon, Euromilk, Jeantil. Co sądzicie o rozrzutnikach tych firm, może polecacie jakieś inne ?Głównie interesują mnie rozrzutniki zagraniczne. ale może jakiś polski jest godny polecenia ? Quote
Vademecum Posted February 22, 2021 Report Posted February 22, 2021 na co tobie taki duży rozrzutnik ? albo mały ? Maszyna ma jakieś przeznaczenie , ty chcesz tylko kupić. Quote
Diegodr Posted February 23, 2021 Author Report Posted February 23, 2021 Mam ciągnik ponad 170 KM około 100 sztuk bydła wszystko na płytkiej ściółce, po prostu potrzebny mi większy rozrzutnik aby wytrzymał ładnych pare lat i chce kupić coś dobrego Quote
Vademecum Posted February 23, 2021 Report Posted February 23, 2021 a, to teraz jest uzasadnienie. Wiesz, z polskich dobrych to masz 6 ton na tandemie, ale wałki poziome. masz dokładność, ale jeździsz przejazd obok przejazdu. Ładny kupisz poniżej 10 tysi. z tanich miałbyś 11 ton ruski DTR nie zĺy. fortsznit też dobry. z zachodnich to tak jak pisałeś Joskin,Jeantil. ale to już są wydatki kilkudziesięciu tysi. Quote
Diegodr Posted February 23, 2021 Author Report Posted February 23, 2021 Mam rozrzutnik Dangreville 10 ton, mówię szukam nowej maszyny około 12/14 ton zachodzniej dobrej i która wybrać Joskin, Pichon, Jeantil, ceny ich są podobne który polecacie, może jakieś inne firmy. Quote
pawel7991 Posted February 26, 2021 Report Posted February 26, 2021 Według mnie przy jednej osi jest za duży nacisk na zaczep i łatwiej się zapada w podmokłym terenie. Znajomy ma Unnie Tytan 13, rocznie jakieś ponad sto rozrzutkików wywozi i póki co większych awarii nie było. Wiadomo jak kamień się trafi to w każdym adapter ucierpi, ponadto wytarły się prowadzenia od tylnej burty i guma pod zaczepem była już całkiem do wymiany. Chodzi z ciągnikiem 115km, większy 160km nawet go nie czuje. Z zachodnich wiadomo, Joskin i Fliegl, tych w okolicy sporo jeździ Quote
kolejarz Posted March 20, 2021 Report Posted March 20, 2021 Polecam koledze rozrzutnik Brochard, cena 340 tyś. do wszystkiego Quote
kolejarz Posted March 20, 2021 Report Posted March 20, 2021 Polecam koledze rozrzutnik Brochard, cena 340 tyś. do wszystkiego Quote
Vademecum Posted March 20, 2021 Report Posted March 20, 2021 za taką kase to serio powinien wszystko, łącznie z gotowaniem Quote
Konturr Posted December 16, 2021 Report Posted December 16, 2021 Ja w tamtym roku zakupiłem rozrzutnik obornika od polskiego producenta. Jestem bardzo z niego zadowolony, bo działa bezproblemowo i kupiłem go po dobrej cenie. Ów producent nazywa się P.P.H.U. A-LIMA-BIS, który ma siedzibę w Środzie Wielkopolskiej przy ul. 27 Grudnia 5. Zdecydowanie mogę również polecić od niego, ścielarkę, wozy paszowe i przyczepy skorupowe. Mam to wszystko i także się świetnie spisuje. Do innych maszyn kupuję tam części zamienne i muszę przyznać, że są wysokiej jakości. Producent również oferuje serwis sprzętu rolniczego, aczkolwiek nie musiałem z tego korzystać. Zdecydowanie to firma godna polecenia. Quote
ali Posted December 17, 2021 Report Posted December 17, 2021 No co ty nie powiesz za reklamę się płaci. I tyle. Quote
Recommended Posts