Kronel Posted February 18, 2012 Report Posted February 18, 2012 Pytam o MF 3600 bo szukam niskiego i zwinnego ciagnika (Jest cała linia ciągników które róznią się mocą MF 3625 - 69koni, 3635 aż do 3660 o mocy 100koni). Chodzi o to żeby móc wjeżdżać do obory i chlewni a wysokość ograniczona jest niskim stropem chyba 280cm i co gorsza bramami. Byłem właśnie na targach i ogladałem rózne tego typu ciągniki, idealny byłby Ferguson 3665F, mały zwrotny i moc 100Koni. Ogólnie to zianteresował bym się john derem bo mamy duży ciągnik z tej firmy i jest super ale z mniejszych traktorów to nie mają nic. Czy ktoś zna ten traktor co o nim myslicie?Przy okazji zapytam o samą markę bo opinie są podzielone, jedni mówia ze Masseye Fergusony SA najlepsz inni że się psują, co wy na to? Quote
muzyk Posted February 19, 2012 Report Posted February 19, 2012 Witam.Mogę Ci ogólnie odpowiedzieć na temat FERGUSONA otóż są to b.dobre ciągniki tylko trzeba często czyścić filtr powietrza przy dużym zapyleniu nawet 2-3 razy dziennie poza tym czyste paliwo bez żadnych wynalazków typu ;opałówka;no i troche częstsza wymiana oleju tak ok. 100 mtg.oczywiście olej lepszej jakości.Posiadam MF-a-255 kupe lat i jestem z niego b. zadowolony,nigdy mnie nie zawiódł.Pozdrawiam. Quote
Kronel Posted February 20, 2012 Author Report Posted February 20, 2012 Też myślę o takim małym ciągniku jak ten ferguson 3660F, tylko ja potrzebował bym słabszą wersję bo ten potwór ma 100koni. Model 3625 ma coś koło 60 i cenę do przełknięcia 120tys. złotych. Dużo już rozmawiałem na temat własnie fergusonów, mam 2 znajomych co zajmują się naprawą ciągników rolniczych i mówią że są to najlepsze ciągniki ale tak jak muzyk pisze trzeba o nie dbać. Ale za to jak będziesz dbał to lata będziesz jeździł. Ten model bardzo mi się podoba ale ja potrzebuje niskiego ciągnika i niekoniecznie wąskiego a we wszystkich seriach z dopiskiem F dopłaca się za to że są wąskie. Quote
Kowalik Posted February 20, 2012 Report Posted February 20, 2012 Fergusony są piękne tym bardziej nowe, ale niestety poza moim zasięgiem Quote
Recommended Posts