kolejarz Posted March 17, 2021 Report Posted March 17, 2021 Witam, coś niebywałego się dowiedziałem od młodych ludzi. Jak co roku wynajmowałem ich do zbierania kamieni z pola za odpłatą 30 zł/godz. Dziś zacenili sobie 40 zł zbieranie po zasianiu a 50 zł na zaoranym polu woj. warmińskie. Czy w waszych regionach też tak drogą żądają czy lepiej wgniatać wałem? Oziminy wyginęły a to dodatkowy koszt nowego zasiewu no i kamienie też do zebrania. Quote
Vademecum Posted March 17, 2021 Report Posted March 17, 2021 też mam problem z kamieniami, ale na 5 ha to sam zbieram. za 30 zł za godzine to niech idą zbierać na ukraine, białoruś. Kolego nie dał bym tyle, kiedyś takie kamienie to zbierali za wyżywienie i spanie. Quote
Jaga Posted March 17, 2021 Report Posted March 17, 2021 Pensja minimalna idzie w górę Jak zatrudniam kogoś "wyrywkowo" to zawsze daje przynajmniej 2x normalnej stawki i dorzucę miskę zupy. Quote
Recommended Posts