Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja tam nie wierzę, że PPK coś zmienie. Poza tym, kto mi zaręczy, że za 5-10 lat znowu coś ktos nie zmieni? OFE tez miało zostać, a tak już okroili, że strach. Tusk wziął 170 mld, teraz tez jakieś koszty w wysokości 15% przekształceń. Wolę ZUS bo pewny. A na straość i tak trzeba odłożyć w skarpetę. Jak da radę. 

Posted
Dziwie się tym wszystkim naiwniaką, pieniądz jest tak ulotny jak materiał z którego jest zrobiony, albo cyferki na koncie, jakaś zapaść i było i nima.Należy inwestować w to co pozwoli przeżyć w jakichś extremalnych sytuacjach. Covid spowodował destrukcje światową. Teraz od miasta wieś musi sie grodzić chyba prądem, ja mam trudność dojechania w pole przez zaparkowane auta, jeszcze troche a cza będzie poorać obrzeża dróg polnych
Posted

Dokładnie, najlepsza inwestycja to złoto albo ziemia, jedna i druga bardzo droga, ale pewna. Masz racje covid przewraca cały system ekonomiczny. Ja jeszcze tak źle nie ma z dojazdem, ale z wyjechaniem na drogę mimo, że to powiatówka to już tak, bardzo trzeba uważać. 

• 1 month later...