Edwards Posted April 12, 2021 Report Posted April 12, 2021 Za przystąpieniem i przeciw - gdzie znajdę jakieś informacje? Quote
Tuzon Posted April 12, 2021 Report Posted April 12, 2021 W związku z tym, że nie ufam takim rozwiązaniom "państwowym" polecam indywidualne oszczędzanie na emeryturę. Wtedy nikt na pewno nie tknie tych pieniędzy tylko my albo nasi bliscy Zerknij sobie na strone:https://www.tanie-konto.pl/ranking-kont-oszczednosciowych/Jest tutaj ranking polecanych kont oszczędnościowych. Zastanów się nad oszczędzaniem na takim koncie. Quote
Sołtys Michał Posted April 12, 2021 Report Posted April 12, 2021 Ja tam nie wierzę, że PPK coś zmienie. Poza tym, kto mi zaręczy, że za 5-10 lat znowu coś ktos nie zmieni? OFE tez miało zostać, a tak już okroili, że strach. Tusk wziął 170 mld, teraz tez jakieś koszty w wysokości 15% przekształceń. Wolę ZUS bo pewny. A na straość i tak trzeba odłożyć w skarpetę. Jak da radę. DuzyGrzegorz and Vademecum 2 Quote
Vademecum Posted April 13, 2021 Report Posted April 13, 2021 Dziwie się tym wszystkim naiwniaką, pieniądz jest tak ulotny jak materiał z którego jest zrobiony, albo cyferki na koncie, jakaś zapaść i było i nima.Należy inwestować w to co pozwoli przeżyć w jakichś extremalnych sytuacjach. Covid spowodował destrukcje światową. Teraz od miasta wieś musi sie grodzić chyba prądem, ja mam trudność dojechania w pole przez zaparkowane auta, jeszcze troche a cza będzie poorać obrzeża dróg polnych Sołtys Michał 1 Quote
Sołtys Michał Posted April 13, 2021 Report Posted April 13, 2021 Dokładnie, najlepsza inwestycja to złoto albo ziemia, jedna i druga bardzo droga, ale pewna. Masz racje covid przewraca cały system ekonomiczny. Ja jeszcze tak źle nie ma z dojazdem, ale z wyjechaniem na drogę mimo, że to powiatówka to już tak, bardzo trzeba uważać. Quote
Mira Posted June 2, 2021 Report Posted June 2, 2021 To zależy, czy ufasz naszemu rządowi i sile polskiej gospodarki:D Quote
Recommended Posts