Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kwasy humusowe - porównanie

kwasy humusowe kwasy huminowe humus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 marek258

marek258

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 42 postów

Napisano 16 kwiecień 2021 - 17:26

Jakie preparaty humusowe stosowaliscie i co sie u was sprawdziło? Albo co w ogole myslicie o uzywaniu kwasow humusowych? Ma ktos rolnictwo eko i chce sie pochwalic?

• 0

#2 marek258

marek258

Użytkownik

• Użytkownik
  • PipPip
  • 42 postów

Napisano 09 sierpień 2021 - 17:01

Nikt nie odpowiedział, to sam sprawdzałem na 3 ha rzepaku i 2 ha kukurydzy. O kukurydzy jeszcze za dużo nie mogę powiedzieć, bo przed żniwami, ale rzepak skoszony i sprzedany to mam jakieś wnioski. Próbowałem florahumus i pryskałem 3 razy w odstępach 2 tygodniowych. Reszta z tego kawałka sypała 3,5-3,8 tony z ha. A z tych 3 ha miałem w sumie 12,5t. Po roślinie było widać, że mocniejsza łodyga i większy system korzeniowy.

• 0

#3 spytek

spytek

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 18 wrzesień 2022 - 09:23

Stosowałem i rzepak u mnie 3.5 tony z ha. Co jest rekordem. Humus active przed orką. W zimie jeszcze dodałem kredę. wiosna 120 N na ha także humus robił robotę

• 0

#4 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 18 wrzesień 2022 - 10:07

Rząd kombinuje przy ustawie o dodatku bio do dizla, jeśli zakarze stosowania to co sie pocznie z 70% produkcji rzepaku w polsce ? a ceny azotu pójdą jeszcze w góre.
Słyszałem , że ceny skupu mocno spadną tylko, że skąd rolnik dołoży ???
  • 0

#5 sandzia111

sandzia111

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów

Napisano 27 wrzesień 2022 - 13:15

Jak zawsze z oszczędności, jeśli je jeszcze posiada...

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: kwasy humusowe, kwasy huminowe, humus

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych