MarekRolnik57 Posted April 18, 2021 Report Posted April 18, 2021 Witam,czy może ktoś wie, dlaczego ciśnienie oleju rozsadziło nowy orbitral, zaraz po jego założeniu? Quote
DuzyGrzegorz Posted April 20, 2021 Report Posted April 20, 2021 Czy ten orbitrol był wyposażony w wewnętrzny zawór ograniczający ciśnienie? Czy w obwodzie pompy był jakikolwiek zawór ograniczający ciśnienie? Pozdrawiam! Quote
MarekRolnik57 Posted April 20, 2021 Author Report Posted April 20, 2021 Czy ten orbitrol był wyposażony w wewnętrzny zawór ograniczający ciśnienie? Czy w obwodzie pompy był jakikolwiek zawór ograniczający ciśnienie? Pozdrawiam!Producentem orbitrolu jest firma DANFOSS. Sprzedawca zapewniał, że instalacja jest kompletna,zawiera zawór wewnętrzny ciśnienia. Sugerował, że orbitrol należ tylko zamontować, zalać olejem i jechać. Quote
Vademecum Posted April 21, 2021 Report Posted April 21, 2021 W dzisiejszych czasach każdy sprzedawca sprzeda ci wszystko , bez odpowiedzialności, a ta spada na kupującego. Quote
Dobromil Posted April 22, 2021 Report Posted April 22, 2021 Ja bym sprawdził podłączenie przewodów olejowych jak były źle podłączone to mogło rozerwać , ja kiedyś jak się uczyłem na własnych błędach hydrauliki to raz podłączyłem tak że orbitrol zadziałał jak silnik hydrauliczny omal rąk nie połamało , innym razem rozerwało pompę zasilającą , tak więc wiedza kosztuje a niewiedza jeszcze bardziej Quote
Vademecum Posted April 22, 2021 Report Posted April 22, 2021 z orbitrolem to nie miałem przepraw, ale jak poszedłem do znanomego ślusarza z orbitrolem to powiedział, że nie zna kogoś komu udało się to naprawić i żeby kupić nowy.Nauka kosztuje, oby nie zdrowie. Quote
Recommended Posts