Mikruss Posted October 23, 2012 Report Posted October 23, 2012 Ja leje do masseya i fiata mobilaDo case'a wiem na pewno że jest jakiś specjalny Quote
Ojciec Posted October 24, 2012 Author Report Posted October 24, 2012 Ojciec do tego 3080 i tak dużego pługa czy agregatu nie założysz Braciak ma polski łącznik i przy ciągniku najcięższa jest ucinarka do kiszonki z windą (waga ok 500-600 kg) i czasami używałem tego zestawu do ściągania aut z lawet (auto ok 1600 kg) i jakoś wytrzymuje a śruba ma 12 lat (kosztowała 90 zł ) zakupiłem tego większego MF-a do ciężkiej roboty co pisaliśmy o nim wcześniej (3120) Quote
Mikruss Posted October 24, 2012 Report Posted October 24, 2012 3120 ma już większe haki jak 3080 ale mimo to kat II tak czy owak kup dobrą śrubę się nie przejmuj, nic nie zerwiesz Ciagnik wyposażony w EHR ma można by to nazwać bezpiecznik hydrauliczny, w starych czy tam polskich ciagnikach to maszyna zawieszona na tylnym TUZ przy jeździe po nierównościach, skacze, jakby chciało wyrwać coś a mając ehr elektronika tak steruje podnośnikiem aby zawieszona maszyna pływała i niepowodowała niepotrzebnych czy też groźnych wstrząsów itp;)W starym masseyu 675 nie mam ehr ale mocowanie łącznika nie jest nastałe przykręcone tylko na jednym końcu jest przymocowane do poziomo ułożonego tłoka, który niweluje wstrząsy i drgania Quote
Recommended Posts