marcink90 Posted April 23, 2021 Report Posted April 23, 2021 Witam, mam takie głupie pytania czy do opryskiwacza powinno się stosować specjalny wałek przekaźnika? Mówię o zwykłym opryskiwaczu Biardzkim 400l do tej pory miałem jeden wałek ale uległ awarii to dałem inny co pasuje na długość, zwykły rurowy trochę był przy długi to uciąłem i pasował ale fakt faktem po skończeniu pryskania pompa się uszkodziła bo ciecz wyleciała przez końcówkę wałka. Jak myślicie czy to przez zły ten wałek czy zbieg okoliczności?Opryskiwacz to zadana specjalna maszyna myślałem że wałek nie ma znaczenia aby pasował na długość Quote
Vademecum Posted April 23, 2021 Report Posted April 23, 2021 tak jak piszesz, niema znaczenia byle długością nie wypadał albo nie rozpierał między pompą a ciągnikiem. Dobrze jest nie dawać dużo mocniejszego bo taki będzie ciężki i jak wytłuczony może dawać bicia.Jak ciecz poszła na wałek to pękła membrama a na to wałek niema wpływu. henryk 1 Quote
marcink90 Posted April 23, 2021 Author Report Posted April 23, 2021 No ja dałem taki stary od rozsiewacza i też myślę że to nie ma znaczenia ale ktoś mi nagadał. Pompa to chyba zbieg okoliczności bo opryskiwacz z 2008 wiec miał się prawo zużyć. Dzięki za podpowiedź pozdrawiam henryk 1 Quote
Vademecum Posted April 23, 2021 Report Posted April 23, 2021 z 08, 12 lat ? miała prawo ? nie miała prawa! Kolego, jakbyś użytkował dziadka RAU to byś nic nie robił przy nim tylko tylko latał z chemią po polach. Quote
Recommended Posts