marcink90 Posted May 1, 2021 Report Posted May 1, 2021 WitamPrzy pracy silnika wyrzuca mi olej gdy odkręcę wskaźnik prętowy czy to źle? Słyszałem że tak ludzie sprawdzają stan silnik mój miał robiony remont i to dziwne ze jak odkręcę wskaźnik idzie wyrzuca olej.A silnik jest ogólnie suchy Quote
henryk Posted May 1, 2021 Report Posted May 1, 2021 ursus ma smarowanie metodą rozbryzgową i ciśnieniową za pomocą pompy,zawsze coś wyrzucał będzie ponieważ korbowody w pewnych momentach uderzają w olej w misce,ważne żeby nie było fontanny,nikt nie jeździ z wykręconą miarką. Quote
marcink90 Posted May 1, 2021 Author Report Posted May 1, 2021 No z odkręconą to nie jeżdżę wiadomo tylko mnie to zaciekawiło bo tak zawsze ludzie sprawdzali stan silnika więc i ja sobie odkręciłem a tu wytryskuje olej Quote
Vademecum Posted May 1, 2021 Report Posted May 1, 2021 nie sprawdza sie oleju na włączonym silniku, byĺy skrzynie automatyczne w samochodach gdzie sprawdzaĺo się olej na obrotach. Jak kol. wyźej napisaĺ, wał korbowy rozbryzguje olej. Quote
marcink90 Posted May 1, 2021 Author Report Posted May 1, 2021 Nie spokojnie ja nie sprawdzam oleju przy włączonym silniku panowie no może się nie znam na mechanice ale podstawy ogarniam. U nas chłopy tylko tak sprawdzają ciągniki a to bagnet wyciągną na odpalonym a to korek wlewu oleju otworzą i patrzą dlatego pytam czy to normalne że mi olej rozbryzguje Quote
Recommended Posts