marcink90 Posted May 31, 2021 Report Posted May 31, 2021 WitamMam pytanie, jaki polecacie olej do przedniej osi i zwolnicy w ciągniku który pracuje z turem? Instrukcja obsługi zaleca Agrol U i pochodne, ale z tego co słyszałem jak jest tur na przodzie musi być bardzo gesty olej jak np 80W140Co o tym sądzicie? Quote
Kamilc-360 Posted June 1, 2021 Report Posted June 1, 2021 To dobrze słyszałeś ;-) Ursus tego nie poda w instrukcji ale przy turze musisz mieć gesty olej szczególnie przy osi Carraro, my na serwisie w McCormicku lejemy gesty olej jeśli Ciągnik ma przedni TUZ albo Tura Quote
Kamilc-360 Posted June 2, 2021 Report Posted June 2, 2021 @ali coś chyba musi mieć bo u mnie "fachowcy" z serwisu zalali w 6824 oś i zwolnice Fuschem 10W-30 było ok dopóki nie dostał tura potem ośka się posypała a to Carraro, konsultowałem to producentem a dokładnie kierownikiem serwisu w Lublinie i mówił że do osi musi być gęsty olej zwłaszcza do tura.Teraz sam robię w serwisie McCormicka i mamy tabele na zakładzie z doborem olejów tam też do Carraro przy pracy z ładowaczem producent zaleca gestrzy olej, pozdrawiam Quote
Vademecum Posted June 2, 2021 Report Posted June 2, 2021 tyle będzie miał co większe obciążenie Quote
Recommended Posts