filipsnk Posted June 4, 2021 Report Posted June 4, 2021 Witam Jestem nowy, także proszę o wyrozumiałość. Po śmierci mojego babci oraz ojca zostałem spadkobierca pola rolnego. Teren oddalony dość sporo od mojego miejsca zamieszkania. Ostatnio zadzwonił do mnie kolega z miejscowości gdzie jest to pole, okazało się ze ktoś zasiał kukurydze na moim polu. Co teraz mogę zrobić.??? Od czego zacząć odzyskiwanie działki. Działka była koszona i były brane dopłaty (jeżeli dobrze pamiętam jak ojciec tłumaczyła, ale w tedy się tym nie interesowałem za bradzo, a teraz musze). Dziękuje za wszelką pomoc, jest to mój pierwszy post tutaj. Pozdrawiam. Quote
Vademecum Posted June 4, 2021 Report Posted June 4, 2021 pytanie co chcesz osiągnąć, możesz zarządać kasy za pożytki, możesz wydzierżawić na umowe. Uprawiać pewnie nie będziesz. Quote
DuzyGrzegorz Posted June 4, 2021 Report Posted June 4, 2021 Przeczytaj art. 343 §2 Kodeksu cywilnego bo do tej pory raczej tego nie zrobiłeś. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts