Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja ziemniaki na nowo sadze drugi rok ,i ze stonką jest problem bo teraz dostępne środki są eko dawałem 3 razy mocniejszą dawke niz zalecają ,dwa środki mieszałem a stonka co zdechła to zdechła a inna se nadal źre moje kartofle.
Posted

Kochani,ze stonką w tym roku to jakiś horror,ja pryskalem decisem 2 razy i zero efektów ,drugi raz to podwójną dawkę dałem i czekałem do wieczora żeby chłodniej było to spadło może 20-30 procent,teraz to już do ziemi się zakopuje bo jak kopię trochę do jedzenia to już pełno w ziemi lezy,jeszcze zdąży wyjść do sierpnia i nowa będzie się lęgła,masakra.

Posted

W tym roku dałem Coragen 200SC to nie powiem, zdecydowana większość spadła, ale i tak nowe się zdążyły wylęgnąć ze dwa tygodnie po oprysku. Potem sporo zebrałem ręcznie z tych co się na nowo wylęgły, praktycznie już ich nie było, a widzę znowu zaczynają się stare "deptać" i kolejne młode wyłażą. Znajomy mówił, że chyba Protheus też jest dobry, tylko on ponad stówę na hektar kosztuje jak coś.

Posted

Wiem wiem, mówię tylko jak temat wygląda. Jak ktoś ma dla siebie tylko zasadzoną niewielką ilość to może będzie wolał zbierać na bieżąco zamiast wydawać kasę na oprysk. Różnie bywa.

• 1 month later...