masladam Posted July 20, 2021 Report Posted July 20, 2021 Witam wszystkich! Pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza i jak w zeszłym roku były susze tak teraz momentami wody jest aż za dużo zaczałem się zastanawiać jak to obrócić na swoją korzyść i trafiłem na urządzenia do oczyszczania wody, ale w jakiś bardziej ekologiczny sposób. Póki co wyszukałem firme Blue Boson bo mają dotacje z ARiMR na urządzenia do oczyszczania wody i z opisu brzmi to wszystko korzystnie. Wniosek złożyłem ale czy ktoś też się zastanawia nad podobnym rozwiązaniem? Quote
Vademecum Posted July 20, 2021 Report Posted July 20, 2021 a wiesz po co chcesz to oczyszczać ? Quote
masladam Posted July 21, 2021 Author Report Posted July 21, 2021 Od jakiegoś czasu czytam o wpływie oczyszczonej wody na uprawy, więc raczej tak to chce wykorzystać. Lubie techniczne nowinki i w miarę możliwości staram sie z nich korzystać, ale może już ktoś przetarł szklaki i jest w stanie powiedzieć więcej na ten temat Quote
Vademecum Posted July 21, 2021 Report Posted July 21, 2021 no, rzeczywiście nie wiesz po co oczyszczać wode, dla roślin to najlepsza z bajora, zielona. Quote
tomcio112 Posted July 15, 2022 Report Posted July 15, 2022 Najlepsza z glonami, ale przy podlewaniu nie może być zaniczyszczona aż tak bo przecież pozapycha wszystkie urządzenia. Quote
Recommended Posts