marcink90 Posted August 1, 2021 Report Posted August 1, 2021 WitamTak jak w temacie na jałowych obrotach świeci mi się kontrolka od wspomagania oraz "stop" i tyle, kierownicą kręci się normalnie żadnych szarpnięć ani oporów pod obciążeniem też jedną ręką się kręci.Martwię mnie jednak ta kontrolka czemu się świeci miał ktoś podobny objaw? Quote
Kamilc-360 Posted August 1, 2021 Report Posted August 1, 2021 A kiedy ostatni raz zmieniałeś filtr? Quote
marcink90 Posted August 1, 2021 Author Report Posted August 1, 2021 Jaki filtr??I jaki czujnik zmienić? Quote
Vademecum Posted August 1, 2021 Report Posted August 1, 2021 to teraz zmień olej i filtr, a jak sie nie poprawi to zmień czujnik Quote
marcink90 Posted August 2, 2021 Author Report Posted August 2, 2021 Zmieniałem w tym roku już olej i filtr podnośnika więc jest świeży Quote
Vademecum Posted August 2, 2021 Report Posted August 2, 2021 więc obawiam się że hydraulika podnośnika to inny uklad, niż układ kierowniczy, przynajmniej w innych traktorach tak jest Quote
Kamilc-360 Posted August 2, 2021 Report Posted August 2, 2021 No właśnie nie, wspomaganie tutaj zasilane jest z oleju że skrzyni. Ty jeśli wymieniłeś olej i filtr to pewnie ten co jest w tylnym moście na 3 śruby jak w mf 255, no więc kolego to mało Bo ten ciągnik ma jeszcze 2 filtry oleju hydraulicznego, jeden przy tylnym prawym kole a drugi też po prawej stronie przy silniku zaraz za schodkami od laniny- to jest właśnie filtr oleju od wspomagania, podejrzewam że konrolka świeci się dlatego że był dawno albo w ogóle nie wymieniany.Pamiwfaj żeby po wymianie odpowietrzyć uklad wspomagania Quote
Vademecum Posted August 2, 2021 Report Posted August 2, 2021 niewiedziałem, i aż trudno uwierzyć , że olej mielony w skrzyni obsługuje układ kierowniczy. Quote
marcink90 Posted August 2, 2021 Author Report Posted August 2, 2021 3 filtry od oleju hydraulicznego? Zawsze zmienialiśmy tylko jeden w sklepie jak bierzemy zestaw kompletny filtrów to dają tylko jeden wkład i jest on w tylnym moście na 3 sruby tak jak mówiłeś Quote
Recommended Posts