Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie .czy ktos moze kupował juz ciagnik z Angli przez taka ciekawa firme transport-alliance.com

Pisałem z jednym anglikiem ,ktory oferuje ciągniki za podejrzanie niske pieniądze (fergusony, ogloszenia na allegro) i mowi ze przysyła poprzez taka własnie firmę.Jesli ktos miał juz z czyms takim to czynienie to prosze o posta.

pozdrawiam.

Posted

Pisalem wczesniej o probie zakupu ciągnika od goscia podającego sie za anglika to oszust ma zawsze podobny sposob działania ze mna pisal tak samo ale kontakt sie urwał jak nalegalem ze chce obejrzec ciągnik.Ale on działa nadal zamieszcze swoje ogłoszenia.Uwazajcie na niego!!!!!!!!! podsylam link na forum samochodowe bo tam o nim(Anthony Box) znalazlem co nieco .

bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=21&t=170179&start=15

Posted
Czyli jednym słowem chcesz powiedzieć że jesteś takim dobrym człowiekiem, że wszedłeś tutaj tylko po to by polecić jedna firmę do której dajesz link i odradzić zakup ciągnika u innej firmy :) ?
Posted

Czyli jednym słowem chcesz powiedzieć że jesteś takim dobrym człowiekiem' date=' że wszedłeś tutaj tylko po to by polecić jedna firmę do której dajesz link i odradzić zakup ciągnika u innej firmy :) ?

[/quote']

Ty chyba nie zrozumiales obejrzyj link

Posted
Uważam że lepiej kupić nieco droższy sprzęt przywieziony do polski z pełną dokumentacją niż kombinować z zakupami w innych krajach poprzez pośredniczące firmy jakie by one nie były.
Posted
ale wiele ludzi powpłacalo kase i dla tego pisze zeby przestrzec , on bardzo wiarygodnie i o mało co mnie nie namowił tylko polegl na tym jak chciałem koniecznie obejrzc sprzet.Kawał wałka ztrego goscia naprawdę.
Posted
Bogus, wszędzie trzeba uważać, zarówno przy kupnie ciągnika jak i sprzedaży zboża czy zywca. Sąsiadowi przyjechał koleś po zboże za pszenice płacił 1100zł/tonę gdzie rynkowa cena była 900-950. Sąsiad się napalił oddał mu 10 ton. Facet gotówką wypłacił 50%, druga połowę po 2 tygodniach, ale niestety słuch po gościu zaginął, mieszkał niby 2 gminy dalej ale nikt takiego gościa tam nie zna :)
Posted

Widzisz Rapid ale dobrze ze sie o tym pisze bo mi np. zapalila się czerwona lampka na szczescie ale jak "dudni" w necie wiele ludzi na te okazje dalo sie nabrać .Jesli ludzie poczytaja to oszusci( a to prawdopodobnie rumuni) beda mysieli wiecej popracowac chociaż:)

moge wkleić historie rozmowy z tym gosciem ale troche jest tego gosc jest wycwiczony i w dalszym ciągu widze ogłoszena jego na allegro.

Posted

Witam jestem tu nowy i właśnie sam zastanawiałem się nad tymi niskimi cenami ciągników i sam pisałem własnie z 2 gościami o taki ciągniki

otomoto.pl/john-deere-3320-A139452.html

otomoto.pl/john-deere-4320-A139046.html

czy te ceny są możliwe w ogóle?

a co sądzicie o takim modelu ciągnika czy dobre są

Posted

No coś nie tak z tym ogłoszeniem.

Dla porównania:

traktorpool.pl/schnellsuche/keywords/John%20Deere%203320/netgross/2/page/1/sort/DESC/sortby/score/

Ale widać też na innych stronach te ciągniki w cenie od 12 do 15tys zł. Ale raczej jakoś niska cena.

Posted
Witam.Panowie niepałetajcie się z zagranicznymi handlarzami w Polsce już tyle jest sprzętu że każdybez problemu może kupić co chce i nie wierzcie w tzw. okazje.BOGUSOWI należą się podziękowania za ostrzeżenie które składam w imieniu wszystkich userów.
  • 3 weeks later...
Posted
Witam. Sam pośrednicze w kupnie ciągników z Anglii.Ofertę należy dokładnie przeanalizować i wpłacanie gotówki wstrzymywać do ostatniej chwili.Przed kupnem chcemy obejrzeć towar i jakiekolwiek wymówki uniemożliwiające nam to możemy traktować jako zrobienie nas w balona.Dobrym sposobem na zapoznanie się z kupującym jest rozmowa na skype gdzie możemy delikwenta nie tylko usłyszeć jak i zobaczyć co może nam zaoszczędzić czasu jak i straty pieniędzy.Na przykładzie jednego nie oceniajmy innych ,ciągniki jak i inne maszyny rolnicze w Uk można naprawdę wyrwać za dobre pieniądze jeżeli kupujemy u źródła a nie jeśli ktoś za nas sprowadzi towar do kraju i naliczy sobie marże.Pozdrawiam
Posted
mój sąsiad chciał kupić ciągnik z anglii a jak już wszystko pozapinał na ostatni guzik to chciał połowe zaliczki a tu ani żadnego potwierdzenia nic po prostu miał w ciemno przelać kase i wiecie jakie wtedy cuda się potraią dziać jak nawet w polsce na placu mają 50 ciągników na sprzedarz i tak wam wywiną wałe
  • 7 months later...
Posted

Witam. Sam pośrednicze w kupnie ciągników z Anglii.Ofertę należy dokładnie przeanalizować i wpłacanie gotówki wstrzymywać do ostatniej chwili.Przed kupnem chcemy obejrzeć towar i jakiekolwiek wymówki uniemożliwiające nam to możemy traktować jako zrobienie nas w balona.Dobrym sposobem na zapoznanie się z kupującym jest rozmowa na skype gdzie możemy delikwenta nie tylko usłyszeć jak i zobaczyć co może nam zaoszczędzić czasu jak i straty pieniędzy.Na przykładzie jednego nie oceniajmy innych ' date='ciągniki jak i inne maszyny rolnicze w Uk można naprawdę wyrwać za dobre pieniądze jeżeli kupujemy u źródła a nie jeśli ktoś za nas sprowadzi towar do kraju i naliczy sobie marże.Pozdrawiam

[/quote']

Piszesz że pośredniczysz w zakupie ciągników. Czy faktycznie kupując ciągnik z Anglii możemy go kupić w przyzwoitych pieniądzach.

Czy pomagasz w załatwieniu wszystkich formalności i transporcie?

Ile za taką usługę sobie życzysz. Interesuje mnie ciągnik w granicach 120 tys brutto John Deere z serii 6920, 6930 lub 6820, 6830 w przyzwoitym nieskręconym przebiegiem.

Odpisz na maila: wojnij@wp.pl

• 3 weeks later...
Posted

w angli jest wiele stron internetowych np ~~:

farm.autotrader.co.uk/

znajomemu zalatwialem ciagnik ale tak szczeze jak samemu pojechac obejrzec ewentualnie kupic plus transport z 4000zl to sie wszystko przedraza do tego podatek jak sie jest na vat trzeba wystapic o unijny vat i meczyc sie z zwrotem aby sie oplacalo na tej stronce mozna zawsze znalesc z 2000 ciagnikow z zdieciami opisem ale warto znac chocby podstawy angielskiego

• 3 months later...
Posted
Czy miał ktoś stycznoisć z firmą pszewozową podaje strone #http://www.worldwide-interparcel.com/uk/ ponieważ mam okazje kupić ciognik za pośrednictwem tej firmy po okazyjnej cenie prosze o opinie naten temat
Posted

z tego co wiem to prawdziwy brytyjczyk cie nie oszuka najczesciej to imigranci z pakistanu i sami polacy tobia rodakow w balona

jak gdzies wczesniej pisalem bardzo duzo sprzetu jest na http://www autotrader.plants.co.uk

ale szczeze lepiej kupic tu na mniejscu ze zdiecia kupisz i wyjszie tak albo dobrze albo zle

• 1 month later...
Posted

"Z firma przeprowadzalismy sie z Warszawy do Londyn. Nic nie zniszczylo sie podczas transportu, a na miejscu wniesli nasze rzeczy do domu i ustawili meble we wskazanych miejscach. Dziekujemy i polecamy wszystkim."

K. i A. Jasinscy

worldwide-interparcel.com

"Z firma przeprowadzalismy sie z Warszawy do Londyn. Nic nie zniszczylo sie podczas transportu, a na miejscu wniesli nasze rzeczy do domu i ustawili meble we wskazanych miejscach. Dziekujemy i polecamy wszystkim."

K. i A. Jasinscy