Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja ostatnio szarpnąłem się na cztery śruby z podwójnymi podkładkami do obciążników do C-385 i byłem o równe 50 zł lżejszy. W kombajnie muszę pospawać podajnik bo lekko przetarty, a blacha cienka więc spawanie miedzią. Kilogram drutu 186 zł. Wniosku nie składałem. Pozdrawiam!

Posted
niecały Worek pszenicy za 4 śruby, ale.czasy. Ja to jak zjade do PL szukam beczki oleju 200 litrów bo ma x 2 pójść w góre. A i o ból głowy przyprawia mnie pompa olejowa do kombajnu, bo leje na segmencie, nie udało mi sie tego uszczelnić a jest pęknięcie na śrubie. Najgorsze że ktoś ma i zażeka.się że to to a inaczej wygląda i bida. około.3 tysie i tak pół z tego co około 10 lat temu oferowali. Wtedy udało.dorobić sie jeden wałek bo pękł.
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

niecały Worek pszenicy za 4 śruby, ale.czasy. Ja to jak zjade do PL szukam beczki oleju 200 litrów bo ma x 2 pójść w góre. A i o ból głowy przyprawia mnie pompa olejowa do kombajnu, bo leje na segmencie, nie udało mi sie tego uszczelnić a jest pęknięcie na śrubie. Najgorsze że ktoś ma i zażeka.się że to to a inaczej wygląda i bida. około.3 tysie i tak pół z tego co około 10 lat temu oferowali. Wtedy udało.dorobić sie jeden wałek bo pękł.

Masz pompę napędzaną od rozrządu silnika? Pytam bo taką mam. Kilka lat temu wymieniałem choć jeszcze żyła. Pozdrawiam!

Posted

Ja kupiłem pompę od wspomagania. Jest trochę dłuższa o ok. 2 cm i wejście albo wyjście (nie pamiętam dokładnie) ma inne i musiałem je dopasować. Stara na wolnych obrotach i ciepłym oleju nie podnosiła do końca hedera. Ta nowa też nie podnosi, więc ta stara jest chyba dobra. Puścił mi siłownik hedera. Wymieniłem uszczelnienie i przy łubinie wyrwało zabezpieczenie. Chyba coś źle złożyłem. Pierścień dociskający się pogiął i nie mogę dostać nowego. Muszę dorobić bo seradela czeka. Pozdrawiam!

Posted
problemem może być rozdzielacz. Co do siłownika to znajdź używke bo wymiana uszczelniaczy jest wręcz niemożliwa mam na myśli ten uszczelniacz kurzowy, chyba tylko na prasie można go wcisnąć, mi sie nie udało, kupiłem pare używek, a że było miejsce z otworami na trzeci to teraz mam 3 siłowniki, wolniej podnosi i wolniej opuszcza jednak można sie przyzwyczaić. Po wymianie pompy już 4 węże wymieniałem.
Posted
Nie kombinowałem z kurzowym bo był telak twardy, że nie szło go ugiąć. Wolałem dać pare stówek za uzywki, tym bardziej, że muj sie ukrzywił na końcówce. Blokada z blachy która na nim była na dziurze go skrzywiła.