Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam mam posianą rzodkiew na zaoranie miała być ale że jest chetnie zjadana przez krowy to im kosze po trochu, a zmierzając do celu tego wątku ,to siana była w sierpniu urosła dość wysoka koło metra ,jest gęsta ale ten korzeń co w ziemi, jakiś taki marny, ogladam w necie że te korzenie rosną bardzo duże i grube, i tu moje pytanie czy jest kilka rodzajów odmian tejże rzodkwi,jest też rzodkiew płuzna ale czy to sama odmiana nie wiem na necie nie znalazłem odpowedzi na moje pytanie, pozdrawiam
Posted
No urosła, ładna jest, czego mam nie siać w nastemym sezonie ? No są robaki w tych bulwach,zastnawiam sie czy rzodkiew oleista i rzodkiew płużna to to samo ,może pytanie średnio rozgarnięte ale coż nie znalazłem nic ciekawego w necie na ten temat,ja nie sieje rzepaku itp ,tylko zboża i trochę ziemniaków, no na poplony to łubin gryka słonecznik teraz i tą rzodkiew będę siał,w plonie może kuku na ziarko jak nawuz potanieje do ceny do przyjęcia
Posted

To śmietka kapuściana. Dorosła wygląda jak trochę mniejsza mucha. Atakuje tylko kapustowate. Nie jest związana z konkretnym polem. Dorosłe osobniki dokonują nalotu i składają jaja na roślinach żywicielskich.

Pozdrawiam!