Jump to content

Recommended Posts

Posted
Jak w temacie, teraz mam 12V 110Ah 750A firmy Zap Piastów ale jest przy słaby, no ciągnik stał w stodole ten +1st i odpalił ale słabo kręcił, spadnie temp będzie morx to nie odpali, co można dać max???
Posted
Podladuj prostownikiem a nie mocniejszy. Ile lat ma ten akumulator ? ile lat ciągnik ? świeca płomieniowa działa ? kable na stykach czyściłeś ? Jest cala masa punktow krytycznych ktore musisz sprawdzić, bo w przeciwnym razie zaden akumulator niezadziała.
Posted
Ciągnik z 2009r akumulator ma rok. Ja dbam o instalacje, klemy posmarowane wazeliną, Hebel dobry Zetorowski, końcówki psikane contact spreyem, świece Beru działają grzeją. Tak to mi zaesze pali woltomierz pokazuje 12.65V ale on strasz słabo kręci.
Posted

To kolego jak masz wszystko sprawne to czego szukasz ? albo coś szwankuje albo nie jesteś w sta ie tego zdiagnozować. Podĺącz prostownik na pare godzin przed rozruchem.

Samym prostownikiem też możesz zdiagnozować stan akumulatora obserwując amperomierz, ale to też pewnie wiesz.