Jump to content

Recommended Posts

Posted

Serwus, 

zastanawiam się nad opryskiwaczem spalinowym/placakowym do zadań amatorskich. Do obskoczenia mam okolo 30a pola, 15 drzewek i kilka krzaków które są siedliskiem demonicznych komarów. 

Generalnie sprzęt nie będzie się kurzyć.

Czy korzystacie z takich sprzętów, jeśli tak to czy warto dorzucić do tego stihla czy oleo-mac? Porównując do chin, to jednak cena zaporowa.

Kuszące made in china na jednym z serwisów po 500-800zł sprawiło że postanowiłem zapytać Was o poradę. 

Posted

Ja mam zwykły 15 l z zamontowanym zaworem od dętki. Leję 6 l i pompuję sprężarką aż zacznie upuszczać zawór bezpieczeństwa. Taniej, lżej, bez hałasu i wibracji. Noszę w ręku. Myślałem aby połączyć dwa takie opryskiwacze i jeden traktować jako zasobnik powietrza i wtedy miałbym ok. 12 l, ale wtedy musiałbym nosić na plecach, a jakoś wolę w ręku, a po drugie nie mam potrzeb do większego zapotrzebowania na ciecz i dałem sobie spokój. Pozdrawiam!

Posted

a skąd weźmiesz środki ( insektycyd ) skoro tylko dla profesjonalistów są dostępne ? Rozważniej zainwestować w rośliny odstraszające niż samemu się truć

Na oku mam asperment 200 EC + grassfil które są ogólno dostepne. Co do roślin odstraszjących to na pewno jest to lepsze rozwiązanie pod względem ekologicznym, ale jak to sobie wyobrażasz na większym obszarze?

• 5 months later...
Posted

Ja posiadam taki już trzeci sezon, stosuję go właśnie do przydomowego ogródka, mam ok. 20 ar. Na początku chcieliśmy z żoną zainwestować w taki droższy włąśnie, ale stwierdziliśmy zobaczymy co z tego wogóle bedzie, nie zalujemy kopiliśmy chińczyka z allegro za 250zł, do tej pory śmiga. Nawet myślałem ze na sezon bede musial baterie wymienic, wiadomo szajs, ale nawet nie trzeba :) w ubieglym roku tylko raczke dokupywałem, bo złamałem ale czesci są dostępne takze spoko

• 3 months later...