Cube Posted January 28, 2022 Report Posted January 28, 2022 Serwus, zastanawiam się nad opryskiwaczem spalinowym/placakowym do zadań amatorskich. Do obskoczenia mam okolo 30a pola, 15 drzewek i kilka krzaków które są siedliskiem demonicznych komarów. Generalnie sprzęt nie będzie się kurzyć.Czy korzystacie z takich sprzętów, jeśli tak to czy warto dorzucić do tego stihla czy oleo-mac? Porównując do chin, to jednak cena zaporowa.Kuszące made in china na jednym z serwisów po 500-800zł sprawiło że postanowiłem zapytać Was o poradę. Quote
Vademecum Posted January 28, 2022 Report Posted January 28, 2022 a skąd weźmiesz środki ( insektycyd ) skoro tylko dla profesjonalistów są dostępne ? Rozważniej zainwestować w rośliny odstraszające niż samemu się truć Quote
DuzyGrzegorz Posted January 28, 2022 Report Posted January 28, 2022 Ja mam zwykły 15 l z zamontowanym zaworem od dętki. Leję 6 l i pompuję sprężarką aż zacznie upuszczać zawór bezpieczeństwa. Taniej, lżej, bez hałasu i wibracji. Noszę w ręku. Myślałem aby połączyć dwa takie opryskiwacze i jeden traktować jako zasobnik powietrza i wtedy miałbym ok. 12 l, ale wtedy musiałbym nosić na plecach, a jakoś wolę w ręku, a po drugie nie mam potrzeb do większego zapotrzebowania na ciecz i dałem sobie spokój. Pozdrawiam! Quote
Cube Posted January 28, 2022 Author Report Posted January 28, 2022 a skąd weźmiesz środki ( insektycyd ) skoro tylko dla profesjonalistów są dostępne ? Rozważniej zainwestować w rośliny odstraszające niż samemu się trućNa oku mam asperment 200 EC + grassfil które są ogólno dostepne. Co do roślin odstraszjących to na pewno jest to lepsze rozwiązanie pod względem ekologicznym, ale jak to sobie wyobrażasz na większym obszarze? Quote
Vademecum Posted January 28, 2022 Report Posted January 28, 2022 piszesz o 30.arach, przecież to ogródek, Quote
tomcio112 Posted July 15, 2022 Report Posted July 15, 2022 Ja posiadam taki już trzeci sezon, stosuję go właśnie do przydomowego ogródka, mam ok. 20 ar. Na początku chcieliśmy z żoną zainwestować w taki droższy włąśnie, ale stwierdziliśmy zobaczymy co z tego wogóle bedzie, nie zalujemy kopiliśmy chińczyka z allegro za 250zł, do tej pory śmiga. Nawet myślałem ze na sezon bede musial baterie wymienic, wiadomo szajs, ale nawet nie trzeba w ubieglym roku tylko raczke dokupywałem, bo złamałem ale czesci są dostępne takze spoko Quote
crazy333 Posted November 14, 2022 Report Posted November 14, 2022 tomcio112 a czym pryskasz taki maly ogródek? Pewnie eco uprawa a co się okazuje pryskany ciągle prawda? Quote
Recommended Posts