Skocz do zawartości

Zdjęcie

Opryskiwacz spalinowy - plecakowy do zadań amatorskich

opryskiwacz opryskiwacz spalinowy opryskiwacz plecakowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cube

Cube

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 28 styczeń 2022 - 10:19

Serwus, 

zastanawiam się nad opryskiwaczem spalinowym/placakowym do zadań amatorskich. Do obskoczenia mam okolo 30a pola, 15 drzewek i kilka krzaków które są siedliskiem demonicznych komarów. 

Generalnie sprzęt nie będzie się kurzyć.

Czy korzystacie z takich sprzętów, jeśli tak to czy warto dorzucić do tego stihla czy oleo-mac? Porównując do chin, to jednak cena zaporowa.

Kuszące made in china na jednym z serwisów po 500-800zł sprawiło że postanowiłem zapytać Was o poradę. 

• 0

#2 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 28 styczeń 2022 - 10:31

a skąd weźmiesz środki ( insektycyd ) skoro tylko dla profesjonalistów są dostępne ? Rozważniej zainwestować w rośliny odstraszające niż samemu się truć
  • 0

#3 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 28 styczeń 2022 - 10:32

Ja mam zwykły 15 l z zamontowanym zaworem od dętki. Leję 6 l i pompuję sprężarką aż zacznie upuszczać zawór bezpieczeństwa. Taniej, lżej, bez hałasu i wibracji. Noszę w ręku. Myślałem aby połączyć dwa takie opryskiwacze i jeden traktować jako zasobnik powietrza i wtedy miałbym ok. 12 l, ale wtedy musiałbym nosić na plecach, a jakoś wolę w ręku, a po drugie nie mam potrzeb do większego zapotrzebowania na ciecz i dałem sobie spokój. Pozdrawiam!

• 0

#4 Cube

Cube

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 28 styczeń 2022 - 11:56

a skąd weźmiesz środki ( insektycyd ) skoro tylko dla profesjonalistów są dostępne ? Rozważniej zainwestować w rośliny odstraszające niż samemu się truć

Na oku mam asperment 200 EC + grassfil które są ogólno dostepne. Co do roślin odstraszjących to na pewno jest to lepsze rozwiązanie pod względem ekologicznym, ale jak to sobie wyobrażasz na większym obszarze?

• 0

#5 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 28 styczeń 2022 - 12:32

piszesz o 30.arach, przecież to ogródek,
  • 0

#6 tomcio112

tomcio112

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 178 postów

Napisano 15 lipiec 2022 - 08:44

Ja posiadam taki już trzeci sezon, stosuję go właśnie do przydomowego ogródka, mam ok. 20 ar. Na początku chcieliśmy z żoną zainwestować w taki droższy włąśnie, ale stwierdziliśmy zobaczymy co z tego wogóle bedzie, nie zalujemy kopiliśmy chińczyka z allegro za 250zł, do tej pory śmiga. Nawet myślałem ze na sezon bede musial baterie wymienic, wiadomo szajs, ale nawet nie trzeba :) w ubieglym roku tylko raczke dokupywałem, bo złamałem ale czesci są dostępne takze spoko

• 0

#7 crazy333

crazy333

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 383 postów

Napisano 14 listopad 2022 - 14:03

tomcio112 a czym pryskasz taki maly ogródek? Pewnie eco uprawa a co się okazuje pryskany ciągle prawda?

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: opryskiwacz, opryskiwacz spalinowy, opryskiwacz plecakowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych