Jump to content

Recommended Posts

Posted
Do Bielarrusa 82 to zbytnio nie poszalejesz, ale spokojnie pociągnie prasę Unia Famarol 1.8 V z rotorem, dobre też są i stosunkowo niedrogie prasy Sipme lub Metal Fach oczywiścei chodzi o te mniejsze prasy. Z tym Metalfachem to radził bym uważać, sam nie miałem ale u nas w okilicy mieli i strasznie narzekali.
Posted
Nie kupuj Polskiej prasy wystrzegaj się ich bo będziesz żałował. Słyszałem że Welger są dosyć lekkie ale to jest tylko ze słyszenia informacja. Nie posiadam prasy z Rotorem więc ci nie pomogę.
Posted
Ja osobiście nie kupił bym Krone, w sąsiedniej wiosce jest lecz nie wiem czy taka jak taco podałeś ale bel siatką słabo owija z ciąga się siatka do środka albo się siejpie na bokach grunt że bela jest źle owinięta siatką.
Posted
osobiście nie mam mtz ale wiem że są problemy z dużym obciążeniem na przekażniku po prostu ślizga się (nie tarcza sprzęgłowa) tylko coś innego trochę można tam podciągnąć ale na tyle nie jestem zorientowany by ci doradzić jak to zrobić choć nie zawsze to do końca pomaga znajomy w sieczkarni do kukurydzy nie znam typu tej sieczkarni miał duże problemy po prostu jak chwilowo było wieksze obciążenie siczkarnia spadywała z obrotów silnik niekiedy ma ciężko ale sobie radzi gorzej z tym sprzęgłem najlepiej popyta znajomych jak to jest kto mocno obciążał wom.
Posted
Też bym uważał na sprzęgło, konkretnie na wałku. Bo jak zapniesz taką prasę to dopiero ten sprzęt zweryfikuje w jakim stanie jest twój MTZ. Znajomy właśnie tak zrobił. Teoretycznie mocy wystarczająco, nie było problemów ze sprzęgłem, wałek wszystko ciągnął. Ale po 2 dniach zaczęło się wszystko w traktorze sypać. Po prostu ostro dostaje ciągnik jak pracuje na maksymalnym obciążeniu.
Posted

z rotorem to min 100 ps, MTZ82 nie da rady przy takiej prasie ;)

Co najwyżej dobra prasa w układzie mieszanym (pasy + wałki, np New Holland) lub pasy (Vicon, Rievere itp ), a od Polskich pras z daleka ;)