Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam kupiłem niedawno wywrotkę jednoosiową  na kołach balonowych 10.0/75 x 15.3 18pr i nie miałem nigdy styczności z balonówkami wiec nie wiem ile powinno się bić do nich powietrza a na oponie nie znalazłem informacji. Opony są dętkowe.

Proszę o poradę ile wy bijecie do tych opon.

Pozdrawiam :)

Posted

daj 2.5 do 3 , to nasze zwykłe balonówki

To nie są nasze zwykle balonówki,nasze balonówki przy przyczepach czy małych rozrzutnikach to mają 6 pr,lub lepsze 8 pr,jeśli kolega pisze prawdę że 18 pr(prawdę mówiąc nigdy nie widziałem takich) to są bardzo mocne ,widziałem niemiecką dwukółkę ale balony były większe to gość ładował 8 ton żwiru,mimo wszystko 2.5 bara to jet stanowczo za mało,ja mam zwykłe 750x20 14 pr to mam ciśnienie 8 bar.i wtedy ładuję do 10 ton żwiru i nie pękam

Posted

. Konstrukcja diagonalna, z 4 rowkami, dzięki czemu utrzymujemy tor jazdy nawet przy bardzo dużych obciążeniach.

12 - płócienna obudowa boków pozwala przenosić bez problemu 1700 kg przy 40 km/h. Maksymalne ciśnienie pracy to aż 4,7bar

Specyfikacja techniczna:
Rozmiar                   10.0/75 - 15.3
Bieżnik                     IMP 03
Producent               Kabat - Polska
Nośność                   12PR
Indeks prędkości   A8 - 40 km/h
Rodzaj                       TT – dętkowa