marcink90 Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 CześćMacie jakieś patent na wyczyszczenie zbiornika w C-360? Stała jakiś czas a nie była zatankowana do pełna i teraz jest syf w zbiorniku, dałem filterek ale co z tego jak 2-3dni i brudny a przez to ona jak pójdzie w robotę to się zapowietrza.Myślałem może wodą przelac ten zbiornik tak że zamknąć kranik włożyć wąż i niech górą ten syf wywala? Quote
Vademecum Posted April 1, 2022 Report Posted April 1, 2022 miałem podobny problem w mf 255, 2 lata koszmaru. Nie wolno pustego zbkornika paliwa zostawiać bo odkleja sie syf i całe płaty blota wwychodzą.Ja to żeczywiście myłem wodą bo nieszło inaczej. Wlew ma mołnierz w dół to nie wejesz wszystkiego a wyjście pod kranik mała średnica. Lałem wode i wylewałem wlewem obracanąc nim 10tki razy póżniej lałem i otworem od kranika wewałem grzebiąc drutem, syf wychodził bez końca a i przez 2 lata byle kiedy zapowietrzył się Quote
henryk Posted April 3, 2022 Report Posted April 3, 2022 CześćMacie jakieś patent na wyczyszczenie zbiornika w C-360? Stała jakiś czas a nie była zatankowana do pełna i teraz jest syf w zbiorniku, dałem filterek ale co z tego jak 2-3dni i brudny a przez to ona jak pójdzie w robotę to się zapowietrza.Myślałem może wodą przelac ten zbiornik tak że zamknąć kranik włożyć wąż i niech górą ten syf wywala?też tak miałem,wreszcie wykręciłem kranik zamontowałem w nim rurkę,4 cm .,zostaje mi zawsze ok.5 l.paliwa ze syfem i jest ok. Quote
Recommended Posts