Robert ;-) Posted April 24, 2022 Report Posted April 24, 2022 Witam jakie ziemniaki sadzicie albo jakie lubicie jeść, potrzebuję kupić ale nie mogę się zdecydować na jakąś odmiane ,ważne by były białe i sie dobrze przechowywały, czas sadzić a tu tyle odmian do wyboru Quote
ali Posted April 25, 2022 Report Posted April 25, 2022 Wolę żółte. Denar mi podchodzi. Jednak nie sadzę bo na własny użytek się nie opłaca. Quote
sandzia111 Posted April 25, 2022 Report Posted April 25, 2022 Mąż sadził tydzień temu nie pamiętam odmiany ale są wczesne, najlepsze jakie kiedykolwiek mieliśmy Quote
Vademecum Posted April 25, 2022 Report Posted April 25, 2022 wszystkie są najlepsze do określonego gustu i celu. Jest ponad 300 odmian zarejestrowanych.Kolega napisał, że dla niego najlepsze białe, a o tej porze to wczesnych niema sensu sadzić bo słabiej znoszą przecbowywanie od póżniejszych odmian. Quote
Vademecum Posted April 25, 2022 Report Posted April 25, 2022 kolego może weź nazwy kilku odmian białych bo na nich ci zależy a później poczytaj o nich w necie ? Quote
Robert ;-) Posted April 25, 2022 Author Report Posted April 25, 2022 Czytałem w necie ale i tak nie wiem,w zeszłym roku miałem sifre czy coś w ten deseń,o nazwe chodzi ale mam jej za mało a w dodatku była za bardzo krochmalna , dobra była irga ale ona parchowata w środku, to że każdy ma swój gust to wiem ale jakbym miał kilka odmian do wyboru było by mi łatwiej coś wybrać Quote
Vademecum Posted April 25, 2022 Report Posted April 25, 2022 no, nie podpowiem bo w żółtych góstuje i od lat nie uprawiam ziemniaka. Quote
Mira Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 Nigdy nie uprawiałam ziemniaka, ale z tego, co kojarzę, nie jest to chyba bardzo wymagające? Quote
Vademecum Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 nigdy nie kupiłaś ziemniaków których niedało się zjeść ?Ziemniak to ciężki i złozony temat i niemam tu na myśli grządki. Quote
Robert ;-) Posted April 29, 2022 Author Report Posted April 29, 2022 Zamówiłem sobie irge może do kupie troche catani i te swoje zasadze, będę miał trzy gatunki ,się zobaczy które lepsze Quote
Recommended Posts