Edwards Posted September 12, 2022 Report Posted September 12, 2022 Otwieram nitkę pt. "Co robić" podsyłajcie najbardziej interesujące treści na temat co dalej robić z kasą i inwestycjami w obecnej sytuacji. Nagrania YT, artykuły, ciekawostki. Widzę, że ci którzy zamienili złotówki na inną walutę jakiś czas temu nieźle zyskali, ale co dalej? Quote
Vademecum Posted September 12, 2022 Report Posted September 12, 2022 w świecie rolników niema takich problemów. Jest problem skąd zorganizować kase na produkcje, a szczególnie w obecnych czasach drożyzny i niskich cen skupu zbóż Quote
bartek12 Posted September 13, 2022 Report Posted September 13, 2022 Powiem szczerze, że najlepsza jest dywersyfikacja:złotolokaty konta oszczednościowe ( obecnie jest w niektórych dobre oprocentowanie co mozna zobaczyć sobie tutaj: https://www.tanie-konto.pl/ranking-kont-oszczednosciowych/ Możńa też zastanowić się nad ETF na giełdzie. Aczkolwiek w tym przypadku musiałbyś sobie dobrze o tym poczytać. Quote
czesiek888 Posted September 27, 2022 Report Posted September 27, 2022 Ja gdybym miał trochę więcej miejsca postawiłbym silosy na magazyn zboża, zimą sprzedam drożej a teraz odkupię za o wiele niższą cenę Quote
Vademecum Posted September 27, 2022 Report Posted September 27, 2022 a jak by ci sie zepsuĺo ??? Quote
sandzia111 Posted October 13, 2022 Report Posted October 13, 2022 a co powiecie na inwestowanie oszczędności w waluty, typu euro oraz dolar? Złotówkaa spada coraz bardziej... Quote
sandzia111 Posted October 14, 2022 Report Posted October 14, 2022 Nie wiem, ale nasza złotówka jest bardzo słaba, a euro leci w górę, przewidyzwania na kolejne dwa lata to to , że będzie po ok. 5,5 to w co w takim raize najlepiej zainwestować? nie mówimy o lokatach... za mało z kolei żeby zainwestować w nieruchomość Quote
Vademecum Posted October 17, 2022 Report Posted October 17, 2022 Co do inwestowania dla rolnika to mam ciekawy kontakt, który przypadkiem nawiązałem wczoraj w Essen DE. Miałem okazje przewozić ekspozycje z Katrineholm SE właśnie do Essen na targi (messe) Chodzi o rolnictwo precyzyjne, Szwecka firma prezentuje na owych targach swòj system GPS dla rolnictwa. Jednym z prezentujących sprzęt jest polakiem z Wrocławia związany z rolnictwem, a to dobra wiadomość dla polskich rolników w ulatwieniu kontaktu i prezentacji oferty.Targi pewnie będą trwać tydzień, nie wiem a do sprawdzenia w necie. Jeśli ktoś by sie wybierał to .ożna ich znaleźć w hali 2 na stanowisku A 028.Nadto dysponuje nr. telefonu w razie chęci o więcej informacji, oczywiście kontakt w języku polskim.Nr. tel. w prywatnym kontakcie dla poważnie zainteresowanych.Po krótce system z dokładnością do centymetrów, koszt około 30 tyś. zĺotych.Myśle, że jeśli chodzi o inwestowanie produkcyjnych rolników to sprzęt i maszyny to nedyne słuszne opcje Quote
czesiek888 Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 A dla "nie - rolników" co proponujesz? Quote
Vademecum Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 mieszkania na wynajem, sprzedaż za kilka lat Quote
sandzia111 Posted November 30, 2022 Report Posted November 30, 2022 Mieszkanie na wynajem to jednak już trzeba szykować dużą sumkę, raczej chodziło mi o oszczędności mniejszych rzędów Quote
starywygaa Posted December 1, 2022 Report Posted December 1, 2022 Tak, przy większych kwota najpewniejsza inwestycja to nieruchomości. Możesz sam mieszkać (wtedy będziesz miał bliżej do lepszej pracy), możesz wynajmować albo możesz sprzedać za kilka lat z zyskiem. A przy mniejszych sumach? Teraz się sporo słyszy o kryptowalutach, ale to ponoć skrajnie ryzykowne... Quote
Movence Posted June 2, 2023 Report Posted June 2, 2023 Póki co szukam sprawdzonych opcji na inwestycje. Quote
Recommended Posts