Jump to content

Recommended Posts

Posted

Otwieram nitkę pt. "Co robić" podsyłajcie najbardziej interesujące treści na temat co dalej robić z kasą i inwestycjami w obecnej sytuacji. Nagrania YT, artykuły, ciekawostki. Widzę, że ci którzy zamienili złotówki na inną walutę  jakiś czas temu nieźle zyskali, ale co dalej?

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Nie wiem, ale nasza złotówka jest bardzo słaba, a euro leci w górę, przewidyzwania na kolejne dwa lata to to , że będzie po ok. 5,5 

to w co w takim raize najlepiej zainwestować? nie mówimy o lokatach... za mało z kolei żeby zainwestować w nieruchomość

Posted

Co do inwestowania dla rolnika to mam ciekawy kontakt, który przypadkiem nawiązałem wczoraj w Essen DE. Miałem okazje przewozić ekspozycje z Katrineholm SE właśnie do Essen na targi (messe)

Chodzi o rolnictwo precyzyjne, Szwecka firma prezentuje na owych targach swòj system GPS dla rolnictwa. Jednym z prezentujących sprzęt jest polakiem z Wrocławia związany z rolnictwem, a to dobra wiadomość dla polskich rolników w ulatwieniu kontaktu i prezentacji oferty.

Targi pewnie będą trwać tydzień, nie wiem a do sprawdzenia w necie.

Jeśli ktoś by sie wybierał to .ożna ich znaleźć w hali 2 na stanowisku A 028.

Nadto dysponuje nr. telefonu w razie chęci o więcej informacji, oczywiście kontakt w języku polskim.

Nr. tel. w prywatnym kontakcie dla poważnie zainteresowanych.

Po krótce system z dokładnością do centymetrów, koszt około 30 tyś. zĺotych.

Myśle, że jeśli chodzi o inwestowanie produkcyjnych rolników to sprzęt i maszyny to nedyne słuszne opcje

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Tak, przy większych kwota najpewniejsza inwestycja to nieruchomości. Możesz sam mieszkać (wtedy będziesz miał bliżej do lepszej pracy), możesz wynajmować albo możesz sprzedać za kilka lat z zyskiem. A przy mniejszych sumach? Teraz się sporo słyszy o kryptowalutach, ale to ponoć skrajnie ryzykowne...

• 6 months later...