Bożydar1988 Posted November 4, 2022 Report Posted November 4, 2022 Dzień dobry, czy mógłby ktoś wyjaśnić jakie zadania spełnia końcówka drążka napędu listwy tnącej kombajnu ?Załączyłem zdjęcie takiego przegubu i zastanawiam się co było przyczyną jego pęknięcia w tym miejscu ? Quote
Robert ;-) Posted November 5, 2022 Report Posted November 5, 2022 Mi w kombajnie też pękł tak przegub od drążka a bylo to w czasie wjazdu w bruzde ogólnie duże obciążenie na ten przegub,zespwałem po demontażu i po montażu zjechałem do domu.jeden strzał i potrafi pęknąć Quote
Vademecum Posted November 5, 2022 Report Posted November 5, 2022 Kolego B, to nie listwa tnąca, a układ kierowniczy. Czy to ważne dla czego ? może to tylko zwykła wada materiału , albo nie zwykła, jeno błąd ludzki.Ważne że założysz nową i pojedziesz dalej. Takie coś mi sie nie zdażyĺo, ale drążek kierowniczy w kabłąk owszem, albo wyrwanie ze siłownika hydraulicznego. Quote
DuzyGrzegorz Posted November 5, 2022 Report Posted November 5, 2022 W Bizonie ten przegub łączy targaniec z listwą tnącą. Jak jest luz to pęka zmęczeniowo. Ogólnie w tej roli wytrzymuje krótko. Pozdrawiam! Quote
Dobromil Posted November 8, 2022 Report Posted November 8, 2022 Gdy pęka w tym miejscu to przyczyną jest luz na stożku, lub poprostu była luźna nakrętka Bożydar1988 1 Quote
Bożydar1988 Posted November 9, 2022 Author Report Posted November 9, 2022 Gdy pęka w tym miejscu to przyczyną jest luz na stożku, lub poprostu była luźna nakrętkaDzięki Quote
Recommended Posts