Rolnik-tomek Posted January 2, 2023 Report Posted January 2, 2023 Cześć, do jakich oprysków używacie miedzian? Quote
Vademecum Posted January 2, 2023 Report Posted January 2, 2023 środki miedziowe i siarkowe to fungicydy, szczególnie charakteryzują się tym, że jedne zwalczają mączniaka prawdziwego a drugie żekomego ( na liściu - pod liściem ) Quote
henryk Posted April 22, 2023 Report Posted April 22, 2023 środki miedziowe i siarkowe to fungicydy, szczególnie charakteryzują się tym, że jedne zwalczają mączniaka prawdziwego a drugie żekomego ( na liściu - pod liściem )Ja używam do oprysku drzew owocowych,brunatna zgnilizna wiśni,parch jabłoni,grusz etc. Quote
Qamyk Posted July 18, 2023 Report Posted July 18, 2023 Ja używam do oprysku drzew owocowych,brunatna zgnilizna wiśni,parch jabłoni,grusz etc. Dokładnie, u mnie to raczej amatorsko, do ochrony przydomowych drzewek, ale sadownicy dobrze znają preparaty miedziowe i są u nich w ciągłym użyciu. Quote
Recommended Posts