sarna Posted January 23, 2023 Report Posted January 23, 2023 Cześć wszystkim, mam pytanie czy macie jakieś sprawdzone prezenty na 1 komunie świętą? Znalazłam taki artykuł odnośnie wyborów z poradnikiem jaki prezent kupić na komunie ale niestety nie mam pojęcia co będzie dobrym pomysłem... lepiej biżuteria ? czy może klasyczny rower? Quote
Sołtys Michał Posted February 25, 2023 Report Posted February 25, 2023 Rower, podobno daja tez laptopy, telewizory, smatfrony. A pózniej dzieciak głupieje do cna. Quote
antekkwas Posted March 16, 2023 Report Posted March 16, 2023 Ja też w tym roku będę miał ten problem. Mój chrześniak będzie miał komunię w tym roku. Chyba dam jej po prostu pieniądze niech se kupi co chce. Tylko ile dać w kopercie? Myślałem 500 zł. Quote
Vademecum Posted March 16, 2023 Report Posted March 16, 2023 w zeszłym roku moja córka od wszystkich jakby sie umówili dostała 3x tyle co piszesz, także 500 to na chusteczki do otarcia łez Quote
kubusjettaII Posted March 27, 2023 Report Posted March 27, 2023 Wiadomo że każdy daje na ile go stać, ale uważam że 500 jako chrzestny to raczej mało... też mam w tym roku wysyp komunii (bo 4) w tym dwoje naszych dzieci i dwoje chrzestniaków (mój i żony) i zastanawiamy się nad 1500-2000. Nie jesteśmy ludźmi którzy liczą i oczekują, że jak damy, to nam zostanie oddane, sami również robimy komunie bliźniaków w tym roku i wiemy ile to kosztuje. Ale tak jak napisałem na początku, na ile kogo stać... Quote
ultimathule Posted April 25, 2023 Report Posted April 25, 2023 Jako chrzestny 500 zł. to faktycznie niewiele ale jako gość myślę że w zupełności wystarczy. Moim zdaniem ten wyścig z wielkościami prezentów to czysta głupota, to nie wesele czy chrzciny. Nie każdego stać na takie datki. Jeszcze 3 lata temu jak tylko żona pracowała i każdy grosz się liczył 500 zł. było dla nas majątkiem. Quote
Edwards Posted May 25, 2023 Report Posted May 25, 2023 Książki: "Opowieści z Narnii", "Dzieci dwóch światów" Gry: Dixit, Rummikub, What do you meme? (polska edycja) Spory wybor wartościowych pozycji ksiązkowych znajdziecie w Matfel Mają tam też zabawki Quote
Kolasa9 Posted June 2, 2023 Report Posted June 2, 2023 My daliśmy kasę. Większość osób dawała kasę, chrzestny telefon, a chrzestna quada. Quote
Halifaxx Posted March 4, 2024 Report Posted March 4, 2024 Mój partner dwa lata temu dał chrześniakowi laptop. Nas wtedy akurat było na to stać. Teraz na pewno dali byśmy coś tańszego i skromniejszego bo aktualnie kiepsko u nas z pieniędzmi. Każdy da to na co go stać. Moja córka w tamtym roku od chrzestnego dostała piękne duże wydanie Biblii w drewnianym pudełku a od chrzestnej medalik złoty. Jeśli fundusze na to pozwalają, dobrze jest wziąć pod uwagę rower. Od siebie polecam zerknąć sobie na rowery elektryczne: Fischer ma spory wybór. Quote
Vademecum Posted March 6, 2024 Report Posted March 6, 2024 a czemu nie wypad na obóz przetrwania ? Quote
SkyWalkerZ Posted July 4, 2024 Report Posted July 4, 2024 Na 1 komunię świetnie sprawdzają się zarówno biżuteria, jak i klasyczny rower. Biżuteria jest pamiątką na całe życie, a rower to praktyczny prezent, który dostarczy wiele radości.Jeśli dziecko interesuje się anime, możesz również rozważyć figurki Naruto. To oryginalny i ciekawy pomysł na prezent. Quote
Sołtys Michał Posted July 5, 2024 Report Posted July 5, 2024 Byle nie kopma bo dzieci siedza jak przymurowane. Mam w rodzinie przypadki uzaleźnienia od tego i telefonu. Lepiej niech się ruszają. Quote
Recommended Posts