Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim, mam pytanie czy macie jakieś sprawdzone prezenty na 1 komunie świętą?

Znalazłam taki artykuł odnośnie wyborów z poradnikiem jaki prezent kupić na komunie ale niestety nie mam pojęcia co będzie dobrym pomysłem...

lepiej biżuteria ? czy może klasyczny rower?

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Ja też w tym roku będę miał ten problem. Mój chrześniak będzie miał komunię w tym roku. Chyba dam jej po prostu pieniądze niech se kupi co chce. Tylko ile dać w kopercie? Myślałem 500 zł. 

• 2 weeks later...
Posted

Wiadomo że każdy daje na ile go stać, ale uważam że 500 jako chrzestny to raczej mało... też mam w tym roku wysyp komunii (bo 4) w tym dwoje naszych dzieci i dwoje chrzestniaków (mój i żony) i zastanawiamy się nad 1500-2000. Nie jesteśmy ludźmi którzy liczą i oczekują, że jak damy, to nam zostanie oddane, sami również robimy komunie bliźniaków w tym roku i wiemy ile to kosztuje. Ale tak jak napisałem na początku, na ile kogo stać...

• 4 weeks later...
Posted

Jako chrzestny 500 zł. to faktycznie niewiele ale jako gość myślę że w zupełności wystarczy. Moim zdaniem ten wyścig z wielkościami prezentów to czysta głupota, to nie wesele czy chrzciny. Nie każdego stać na takie datki. Jeszcze 3 lata temu jak tylko żona pracowała i każdy grosz się liczył 500 zł. było dla nas majątkiem.

• 4 weeks later...
Posted
Książki: "Opowieści z Narnii", "Dzieci dwóch światów"

Gry: Dixit, Rummikub, What do you meme? (polska edycja)

Spory wybor wartościowych pozycji ksiązkowych znajdziecie w Matfel 

Mają tam też zabawki :)

• 2 weeks later...
  • 9 months later...
Posted

Mój partner dwa lata temu dał chrześniakowi laptop. Nas wtedy akurat było na to stać. Teraz na pewno dali byśmy coś tańszego i skromniejszego bo aktualnie kiepsko u nas z pieniędzmi. Każdy da to na co go stać. Moja córka w tamtym roku od chrzestnego dostała piękne duże wydanie Biblii w drewnianym pudełku a od chrzestnej medalik złoty.

Jeśli fundusze na to pozwalają, dobrze jest wziąć pod uwagę rower. Od siebie polecam zerknąć sobie na rowery elektryczne:

Fischer ma spory wybór. 

• 3 months later...
Posted

Na 1 komunię świetnie sprawdzają się zarówno biżuteria, jak i klasyczny rower. Biżuteria jest pamiątką na całe życie, a rower to praktyczny prezent, który dostarczy wiele radości.

Jeśli dziecko interesuje się anime, możesz również rozważyć figurki Naruto. To oryginalny i ciekawy pomysł na prezent.