sosen770 Posted May 6, 2023 Report Posted May 6, 2023 Witam Kupiłem śrutownik bąk tydzień temu na gwiazdę Podczas mielenie kukurydzy bąk nie wywalał śruty po pewnym momencie stanął silnik .cała sruta została w bąku Następnie zrobiłem próbę na jęczmieniu i to samo wszystko zostało w środku oczywiście puszczałem po malu Proszę o pomoc Quote
Vademecum Posted May 7, 2023 Report Posted May 7, 2023 co to znaczy pomału ? co to znaczy na gwiazdę ?Powodów może być wiele np. duża wilgotność ziarna, "tempe sita" czyli zużyte, za dużo puszczasz ziarna, i ta gwiazda. Podłączenie silnika w "gwiazde" służy w tym wypadku tylko do rozruchu. Praca wymaga przełączenia na "trujkąt" co zwiększa moc silnika elektr.Puszczaj mniej ziarna, tyle by dał rady henryk 1 Quote
DuzyGrzegorz Posted May 7, 2023 Report Posted May 7, 2023 Oprócz "na gwiazdę" są jeszcze "na bijaki". Wyrzutnik do wymiany i gwiazdy też. Ja wymieniłem z gwiazdy na bijaki i jest spokój. Bijaki montujesz zamiast wyrzutnika. Pozdrawiam! henryk 1 Quote
henryk Posted May 7, 2023 Report Posted May 7, 2023 co to znaczy pomału ? co to znaczy na gwiazdę ?Powodów może być wiele np. duża wilgotność ziarna, "tempe sita" czyli zużyte, za dużo puszczasz ziarna, i ta gwiazda. Podłączenie silnika w "gwiazde" służy w tym wypadku tylko do rozruchu. Praca wymaga przełączenia na "trujkąt" co zwiększa moc silnika elektr.Puszczaj mniej ziarna, tyle by dał radyZrobił zdjęcie gwiazdy,nie kumasz,gwiazda służy do cięcia ziarna,nie myl silnika gwiazda-trójkąt-pozdrawiam. DuzyGrzegorz 1 Quote
Recommended Posts