bardzomalorolny Posted March 1, 2012 Report Posted March 1, 2012 Mam pytanie. Co sądzicie o wykorzystaniu koni w małych gospodarstwach. Może ktoś z was użytkuje konie, więc proszę o opinie. U nas były konie, ale niestety przez parę lat nie było, gdyż nie miał kto robić, a teraz mam zamiar znowu kupić. Chodzi mi głównie o rasy jakie polecacie. U nas przeważają konie zimnokrwiste. Ale wydaje mi się, że do lekkich prac polowych wystarczyłyby jakieś mniejsze. Bardzo proszę o jakieś propozycję. Oczywiście ciągnik mamy. Tylko proszę nie wstawiajcie komentarzy "daj sobie spokój", bo wiem czego chcę i wiem ile jest przy nich pracy i obowiązków. Quote
muzyk Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Do lekkich prac polowych to mi się wydaje że najlepsze były by kuce a są i nie za duże. Quote
bardzomalorolny Posted March 2, 2012 Author Report Posted March 2, 2012 Myślałem nad konikami polskimi lub hucułami. Mieszkam w terenie podgórskim i najcięższą pracą to by było kultywatorowanie tym małym 5 zębowym kultywatorem. Które są waszym zdaniem lepsze i wytrzymalsze? Quote
Recommended Posts