Edwards Posted January 24, 2024 Posted January 24, 2024 Cześć, czy osoba na stanowisku kierownika (zatrudniona na B2B) powinna przejść szkolenie okresowe BHP dla osób kierujących pracownikami? Quote
bartek12 Posted January 29, 2024 Posted January 29, 2024 Rozumiejąc przepis doslownie: jest OSOBĄ kierującą pracownikami. Przepis nie precyzuje czy te osoby ""same w sobie"" też muszą być w stosunku pracy z pracodawcą kierowanego przez tę osobę zespołu. W związku z tym - moim zdaniem - skoro jest osobą kierującą pracownikami a przepis zobowiązuje te osoby, żeby takie szkolenia posiadaly, to powinna MIEĆ takie szkolenie i okazac sie na żądanie takim zaświadczeniem, skoro zawiera umowę B2B na wykonywanie takiej pracy. Natomiast o tym, KTO za to szkolenie płaci powinno być określone w umowie. Więcej informacji na temat e learningu w firmie poczytasz sobie na tej stronie: https://gomobi.pl/how-to-do/jak-wykorzystac-e-learning-w-twojej-firmie Quote
jaktos Posted August 19, 2025 Posted August 19, 2025 Miałem zabukowany lot z Jasionki i zastanawiam się, czy lepiej zamówić taxi czy wziąć Ubera. Zależy mi na tym, żeby nie stresować się spóźnieniem. Ktoś korzystał z lokalnych taksówek na lotnisko? Quote
zabekprk Posted August 19, 2025 Posted August 19, 2025 Sam korzystałem z Taxi Rzeszów 24H kilka razy i jestem na tak. Przede wszystkim to firma całodobowa, więc nie musiałem się zastanawiać, czy można gdzieś zadzwonić o 5 rano. Mają też opcję rezerwacji – dzwoniłem wieczorem i rano taxi czekało pod drzwiami. Flota jest nowoczesna, samochody czyste – to robi różnicę przy jeździe z bagażami i stresie. Kierowcy znają miasto i okolicę, więc trasa na lotnisko to kilkanaście minut bez zbędnych objazdów. Płaciłem kartą, ale też mają Blika czy gotówkę – wygodne, jak nie zawsze masz portfel przy sobie. Co tu dużo mówić, odechciewa się chodzić po ciemku na przystanek – lepiej, gdy ktoś już czeka i wie, dokąd jedziesz. Sprawdź sobie usługę tutaj: https://taxi24-rzeszow.pl/ Quote
Recommended Posts