Halifaxx Posted January 24, 2024 Report Posted January 24, 2024 Cześć wszystkim, Mam dość nietypowe pytanie i może ktoś z Was bezie wstanie mi doradzić. Mam elektryka MTB i niestety po pierwszych 500km musiałem wymieniać kasetę z tylu ponieważ zębatki były zjechane. Producent kasetę wymienił wraz z łańcuchem i tu moje pytanie : czy powinno się to jakoś zabezpieczyć żeby sytuacja się nie powtórzyła? Drugie pytanie - czy odblokowanie silnika przed odcięciem (powyżej 25km/h) może mieć wpływ na szybsze zużycie kasety? I to do poziomu 500km? Quote
Edwards Posted January 25, 2024 Report Posted January 25, 2024 Fizyki nie oszukasz, masz mocnego elektryka, do tego zmodyfikowanego, trzeba często kontrolować stan łańcucha u tyle, wtedy kaseta pożyje trochę dłużej, ale nie oczekuj niskich kosztów eksploatacji. Mocny łańcuch trochę pomaga (Shimano XT lub sram xx1) Sam poleciłbym w sprawie rowerów mtb, zerknąć sobie na nieco inna markę: https://www.fischer-ebike.pl/produkty/e-bike/e-bike-mtb,2,15374Fischer ma jedne z bardziej polecanych modeli rowerów mtb, które dają radę w wielu sytuacjach. Quote
Recommended Posts