Kristobal Posted March 3, 2012 Report Posted March 3, 2012 co zasiać na słabych glebach na kiszonke dla bydła Quote
Mikruss Posted March 3, 2012 Report Posted March 3, 2012 Kukurydzę Albo kukurydza wymieszana z sorgo Quote
Adams Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 Trawe. Kukurydza na słabej ziemi nie urośnie. Quote
*SSaPeRR* Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 Można próbować też mieszanke: owies, jęczmień, pelucha lub wyka. Widziałem też w takich mieszankach słonecznik. Quote
bardzomalorolny Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 koniczyna, trawa, kukurydza, liście z buraków, żyto Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 Ja również dałbym tutaj mieszankę,trawa urośnie Ci zawsze i wszędzie więc to nie problem. A jeżeli uda się z kukurydzą to tym lepiej,wiec musisz spróbować. Quote
Mikruss Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 u mnie na 5 kalsie kuku jest super, na 6 klasie przy mokrym roku tak samo, nie ma roznicy nawet z tą na lepszej ziemi jak rok przypasuje. Na kiszonkę do byków nie ma nic lepszego jak kukurydza.Napisz jaką masz ziemię Quote
Recommended Posts