D.Tomas Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 Witam! Myślę o kupnie ciągnika RENAULT 103-14 z 1988 roku . Sprzęt ma przedni TUZ i WOM ,oraz ok. 8000 mtg. Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o tym typie ciągnika - skrzynia biegów,silnik,hydraulika. Z góry dziękuję :-) Quote
grzepaku1 Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 to są jak dla mnie dobre ciągniki a przede wszystkim silnik mwm (fenda) oszczędny a zarazem mocny 93 km 8000 mtg jak tyle ma to nie jest dużo pod warunkiem że poprzedni właściciel go szanował części są dostępne lecz drogie ale jest masa używanych części jeśli o niego zadbasz to ci długo jeszcze posłuży przy kupnie uważaj na rozmiar opon bo z tym jest różnie żeby się zgrywał przedni napęd jak nie jesteś pewny to podaj rozmiar sprawdż czy rewers nie zgrzyta kolega miał mtz sprzedał a kupił taką renówkę i bardzo sobie chwali ja mam też 155 54 lecz powstało zwarcie w instalacji i się spaliła jeśli kupisz załóż hebel OBOWIĄZKOWO pierwszego dnia jest w niej dużo plastików łatwopalnych Quote
izydor6280 Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 tez mamy 113 od czerwca, na razie wiele nie chodzila, ale moge polecic te ciagnikispalanie gora 12l w b,ciezkich warunkach, w 4 pewnie spali z 9-10lwazna sprawa to stan opon, koszt nowych to min 10 tys.silnik jak pisal kolega, skrzynie jak w MF, czesta awaria hydrauliki jest pompa, czasem cos z rozdzielaczem, o innych nie slyszalem, trafisz w dobrym stanie to posluzy Ci kilka lat bez awarii Quote
Recommended Posts