Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry.

Jestem studentką Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Piszę właśnie pracę licencjacką na temat ,, Niestabilność rynku zbóż w Polsce w kontekście wojny na Ukrainie,,. W swojej pracy opisuje aktualną sytuację polskiego rolnictwa na tle zielonego ładu, wojny na Ukrainie itp. W swojej pracy chciałabym uwzględnić spostrzeżenia i opinie rolników, zajmujących się uprawą zbóż. Jeśli ktoś z Państwa miałby chwilę i chciałby mi pomóc, załączam ankietę. Ankieta jest oczywiście anonimowa. Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc.

https://docs.google.com/forms/d/1Homn0z5NdOiMucdVvkOmjfXt9A7DziVMrt4ao806Y7s/edit#responses

Posted

No to sobie koleżanko wybrać temat na czasie. Przejrzałem pobieżnie ankietę i muszę przyznać pytania są dość tendencyjne. Np. W ostatnich latach (2022-2024) zauważyłam/zauważyłem zmiany w cenach zbóż. - przecież zawsze są jakieś zmiany :-) i te ceny zawsze wpływają no moje gospodarstwo. Niezależnie od tego jaka jest sytuacja  na runku i na świecie :-|

Oczywiście wypełniłem ankietę i mam nadzieję, że koleżanka swoją pracą licencjacką da do myślenia tym gamoniom z Brukseli, że  rolnictwo to nie piaskownica dla dzieci tylko miejsce pracy i źródło utrzymania tysięcy ludzi w Polsce i Europie.