Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie, siostra szykuje przyjęcie weselne i wiadomo jak to Pani młoda chce wszystko zaplanować od deski do deski. Wszystko ma być taki wykwintne i wspaniałe jak wiecie, na obrazku. Właściciel sali bankietowej zaproponował im nawet wykwintny makaron do rosołu :-) To ma być makaron z jaj bażancich. Mówi że to podobno jest. 

Przyszłemu szwagrowi to nawet pasuje bo on jest myśliwy , więc mówi, że bierze to w ciemno. 

Mnie jednak zaciekawiło to bo do tej pory czytałem o hodowli bażantów, nawet kiedyś od znajomego dostałem jajka bażancie do jedzenia i były pycha. Ale nie wiedziałem, że można kupić makaron z takich jajek. To może być ciekawy sposób na biznes. Poszperałem w internecie i faktycznie jest producent takiego makaronu, biogusto. Od razu sprawdziłem skład bo spodziewałem się że pewnie tych jajek to będzie pół procenta. Ale nie, o dziwo jajek nie żałowali. W takim makaronie piszą, że jest 25% jaj bażancich to na prawdę porządnie. To chyba faktycznie wykwintny ten makaron będzie. Przekonam się, już w czerwcu bo w czerwcu wesele. 

Znalazłem jednego producenta takiego makaronu: https://biogusto.pl/produkty-makaron-wykwintny.html

Czy ktoś z was już jadł taki makaron z jaj bażancich?Jeśli tak to dajcie znać jakie wrażenia. Czy faktycznie jest taki wykwintny jak piszą?

Posted

No nie takiego makaronu to u nas nie było, miałam okazje próbować jaj bażancich - bardzo smaczne, podobno tez zdrowe i dużo dobrych składników mają. Dużo tzn. od święta zdarza mi się kupować jaj przepiórczych.

• 4 weeks later...