owca Posted May 11, 2024 Report Posted May 11, 2024 Witajcie, siostra szykuje przyjęcie weselne i wiadomo jak to Pani młoda chce wszystko zaplanować od deski do deski. Wszystko ma być taki wykwintne i wspaniałe jak wiecie, na obrazku. Właściciel sali bankietowej zaproponował im nawet wykwintny makaron do rosołu :-) To ma być makaron z jaj bażancich. Mówi że to podobno jest. Przyszłemu szwagrowi to nawet pasuje bo on jest myśliwy , więc mówi, że bierze to w ciemno. Mnie jednak zaciekawiło to bo do tej pory czytałem o hodowli bażantów, nawet kiedyś od znajomego dostałem jajka bażancie do jedzenia i były pycha. Ale nie wiedziałem, że można kupić makaron z takich jajek. To może być ciekawy sposób na biznes. Poszperałem w internecie i faktycznie jest producent takiego makaronu, biogusto. Od razu sprawdziłem skład bo spodziewałem się że pewnie tych jajek to będzie pół procenta. Ale nie, o dziwo jajek nie żałowali. W takim makaronie piszą, że jest 25% jaj bażancich to na prawdę porządnie. To chyba faktycznie wykwintny ten makaron będzie. Przekonam się, już w czerwcu bo w czerwcu wesele. Znalazłem jednego producenta takiego makaronu: https://biogusto.pl/produkty-makaron-wykwintny.html Czy ktoś z was już jadł taki makaron z jaj bażancich?Jeśli tak to dajcie znać jakie wrażenia. Czy faktycznie jest taki wykwintny jak piszą? Quote
Kargolcia Posted May 13, 2024 Report Posted May 13, 2024 No nie takiego makaronu to u nas nie było, miałam okazje próbować jaj bażancich - bardzo smaczne, podobno tez zdrowe i dużo dobrych składników mają. Dużo tzn. od święta zdarza mi się kupować jaj przepiórczych. Quote
henryk Posted May 16, 2024 Report Posted May 16, 2024 Dobry bajer to połowa sukcesu, może być z kaczych jaj ,i tak nikt się nie połapie, jak to można szybko wodę z mózgu zrobić. Quote
Kargolcia Posted June 13, 2024 Report Posted June 13, 2024 Teraz już mogę powiedzieć, że jadała bo kupiłam 6 paczek. Dobry, i widać że jajek nie żałowali tylko - nitki do rosołu idealne! Quote
Recommended Posts