jomar Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Witam, zasiałem tydzień temu nasiona ogórka szklarniowego, nasiona wzeszły, po czym zaczęły masowo usychać pod pierwszym liściem i wypadać. Nie wiem co może być przyczyną. Może ktoś miał taki problem i pomoże? Quote
bardzomalorolny Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Konkretnie to nie wiem. Nie znam się na tych nazwach. U nas jak tylko zaczną liście więdnąć w ogórkach i pomidorach to pryskamy rozcieńczoną serwatką. Przeważnie pomaga. Quote
*SSaPeRR* Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Może tutaj znajdziesz odpowiedź po objawach jakie zauważyłeś na siewkach ogórka. nasiona-warzyw.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=124:ogorek&catid=1:choroby&Itemid=16 Quote
Karols Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 To może być za duża wilgotność ziemi lub za sucho. Ogórek szklarniowy jest bardzo delikatny na różnego rodzaju braki lub zbyt duża ilość wody,słońca czy na temperaturę. Zaraza występuje przy dużych krzakach a nie w sadzonkach. Quote
Recommended Posts