Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Chodzę do 1 klasy technikum agro biznesu. Jakieś pomysły co mogę robić po skończeniu tej szkoły? Jakiś serwis mechaniczny ciągników? Zatrudnienie w firmie usługowej u kogoś? Ciągnie mnie do mechaniki, oraz dużo wiem w tym temacie, ale nie wiem czy po tych 5 latach agro biznesu mogę iść do np. takiego serwisu mechanicznego bez kończenia dodatkowych szkół. Co do gospodarstwa to rodzice mieli gospodarkę, ale 6 lat temu zostało wszystko sprzedane. Ziemia, maszyny, bydło. Została jedynie obora po krowach których było +- 18 sztuk. Nie ma sensu raczej do tego powracać, bo nie ma funduszy na kupno ziemi i maszyn, a wątpię żeby było do takich rzeczy dofinansowanie. Szkoły mi zostało jeszcze ponad 4 lata więc mam czas do myślenia. Za odp. z góry dziękuje i pozdrawiam :) 

• 2 weeks later...
Posted

Jak masz głowę na karku i umiejętności to nic się nie martw pracy jest dużo. Dla operatorów maszyn: traktory, kombajny. Ludzie co chcą pracować w rolnictwie, mają zacięcie i umiejętności są skarbem.  Jak zostałą Ci obora to dobre miejsce na przerobienie na warsztat. Do tego zeby być mechanikiem nie trzeba żadnych papierów tylko wiedza i umiejętności. 

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam!

Możesz pracować w serwisie zajmującym się naprawą traktorów, kombajnów i innych maszyn rolniczych.

Możesz też znaleźć zatrudnienie w centrach dealerskich, takich jak John Deere.

Jeśli nie planujesz korzystać z obory, możesz przerobić ją na warsztat do naprawy maszyn lub wynająć.

Życzę powodzenia i udanej nauki!

• 4 weeks later...
Posted

Jeśli szukasz profesjonalnych kursów rolniczych, które pomogą Ci w rozwoju gospodarstwa, polecam ofertę – szeroki wybór szkoleń specjalistycznych, takich jak kursy techników rolników, doradztwa rolniczego i wiele więcej. Sprawdź więcej szczegółów