Zapadła u nas decyzja o budowie kurnika do tuczu brojlera. W zasadzie decyzja była podejmowana już wcześniej tylko zebranie dokumentacji długo trwało. Teraz mamy komplet - wszystko co potrzebne by wybudować fermę drobiu - 4 kurniki. Mamy operat środowiskowy i projekt 4 hal inwentarskich o powierzchni 2700 m2 każdy - 20x135m.
Rozpoczynamy budowę pierwszego kurnika i będziemy raczej budować to etapowo czyli co roku 1 kurnik ma zostać wybudowany.
Tutaj moje pytanie i prośba o wsparcie. Mam doświadczenie z drobiem ale bardziej z nioskami, brojlera tak naprawdę nie hodowałem, ale lekarz weterynarii co mnie obsługuje mówi że brojler jest najłatwiejszy w hodowli.
Ale chodzi mi bardziej o dobre rady przy budowie i wyposażeniu inwentarskim. Bo jak dobrze pójdzie w przyszłym tygodniu lejemy fundamenty, a konstrukcja stalowa jest już spawana. Do Końca roku kurnik powinien już stać, a na wiosnę pierwsze wstawienie piskląt.