huzar Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 witam mam pytanie chce zakupic ciagnik w gre wchodza dwie marki.Zastanawiam sie nad modelem John Deere 6200 lub 6300.Druga marka jest Case 1056 lub 5130 .Chcialbym wiedziec ile pala w ciezkiej pracy jak zachowuje sie elektronika?Jakie sa mocne i słabe strony.pozdrawiam Quote
rolnik1500 Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 Nie mam ani jednego ani drugiego ciągnika. Ale u nas we wsi jest John Deere 6200. Posiadacz bardzo sobie go chwali. Ogólnie o tej marce to dużo u nas jest tych traktorów - jelonków, serwis działa bardzo dobrze i to najważniejsze. Temu właśnie znajomemu wysiadło coś w pompie, przyjechali i mimo że było już pół roku po gwarancji wymienili części i naprawi gratis. Wzięli tylko 50zł za paliwo na dojazd, tak więc super. O Case nie będę się wypowiadał bo nie wiem. Ale ja na Twoim miejscu patrzył bym na to jakie ludzoe maja dookoła ciągniki i ich konkretnie pytał o to jak się sprawują ciągniki i jak działa serwis. Bo każdy ciągnik się w końcu popsuje i dobrze aby serwis był dobry. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 6300 również będzie dobrym wyborem,jeżeli chodzi o spalanie no to już trzeba będzie zapytać się właścicieli tego modelu,może ktoś na forum go posiada i mógłby napisać jak prezentuje się pod tym względem? Quote
dnitrol Posted March 14, 2012 Report Posted March 14, 2012 jeśli chodzi o kupno ciągnika to musisz wiedzieć czy chcesz z jakiejś firmy jako nowy czy nie oraz czy w przypatku używanego czy ma być od osoby handlującej sprzętem rolniczym czy też osoby prywatnej ja kupiłem niedawno case 5150 więc jeśli chcesz wiedziec na co patrzeć i na co uważać przy zakupie w formie używania oraz ze strony prawnej to napisz czego szukasz napewno wiele ciekawego ci powiem jak to wygląda z zaplecza Quote
m.drozd Posted March 14, 2012 Report Posted March 14, 2012 Mogę pomóc w zakupie ciągnika konkretnej marki z UK po szczegóły zapraszam na priv.Pozdrawiam. Quote
Kropacz Posted March 15, 2012 Report Posted March 15, 2012 Napewno traktor przed zakupem trzeba dokładnie zobaczyć i sprawdzić. Ja bym się nie pisał na zakupy z zagranicy na zamówienie. Bo nie wiesz co bierzesz to jest tak jak by na allegro kliknąć kup teraz i nawet ciagnika nie oglądać. Quote
m.drozd Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 Dokładnie tak jak mówisz kto kupuje ciągnik do póki go nie zobaczy,albo wpłaca jakąkolwiek zaliczkę, jedyne koszty jakie się ponosi na początku to koszt biletu lotniczego. Quote
dnitrol Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 wiecie co jest najgorsze handlarze tak sie wyspecjalizowali że wszystko zatają a my biedni tylko na łasce losu że całkiem bubla nie kupimy powinna być na to jakaś kara Quote
dnitrol Posted March 17, 2012 Report Posted March 17, 2012 kupowałem to wiem i mam teraz pewność że jak chcesz kupić ciągnik to zabierz rolnika obojętnego na to czy kupujesz czy nie wszystkie kruczki znajdzie lepiej jak mechanik pratyk ci to mówi Quote
Recommended Posts