Jump to content

Recommended Posts

Posted
witam mam pytanie chce zakupic ciagnik w gre wchodza dwie marki.Zastanawiam sie nad modelem John Deere 6200 lub 6300.Druga marka jest Case 1056 lub 5130 .Chcialbym wiedziec ile pala w ciezkiej pracy jak zachowuje sie elektronika?Jakie sa mocne i słabe strony.pozdrawiam
Posted

Nie mam ani jednego ani drugiego ciągnika. Ale u nas we wsi jest John Deere 6200. Posiadacz bardzo sobie go chwali. Ogólnie o tej marce to dużo u nas jest tych traktorów - jelonków, serwis działa bardzo dobrze i to najważniejsze. Temu właśnie znajomemu wysiadło coś w pompie, przyjechali i mimo że było już pół roku po gwarancji wymienili części i naprawi gratis. Wzięli tylko 50zł za paliwo na dojazd, tak więc super.

O Case nie będę się wypowiadał bo nie wiem. Ale ja na Twoim miejscu patrzył bym na to jakie ludzoe maja dookoła ciągniki i ich konkretnie pytał o to jak się sprawują ciągniki i jak działa serwis. Bo każdy ciągnik się w końcu popsuje i dobrze aby serwis był dobry.

Posted
jeśli chodzi o kupno ciągnika to musisz wiedzieć czy chcesz z jakiejś firmy jako nowy czy nie oraz czy w przypatku używanego czy ma być od osoby handlującej sprzętem rolniczym czy też osoby prywatnej ja kupiłem niedawno case 5150 więc jeśli chcesz wiedziec na co patrzeć i na co uważać przy zakupie w formie używania oraz ze strony prawnej to napisz czego szukasz napewno wiele ciekawego ci powiem jak to wygląda z zaplecza
Posted
Napewno traktor przed zakupem trzeba dokładnie zobaczyć i sprawdzić. Ja bym się nie pisał na zakupy z zagranicy na zamówienie. Bo nie wiesz co bierzesz to jest tak jak by na allegro kliknąć kup teraz i nawet ciagnika nie oglądać.
Posted
Dokładnie tak jak mówisz kto kupuje ciągnik do póki go nie zobaczy,albo wpłaca jakąkolwiek zaliczkę, jedyne koszty jakie się ponosi na początku to koszt biletu lotniczego.
Posted
kupowałem to wiem i mam teraz pewność że jak chcesz kupić ciągnik to zabierz rolnika obojętnego na to czy kupujesz czy nie wszystkie kruczki znajdzie lepiej jak mechanik pratyk ci to mówi